Австралия е последният отбор, който се класира за олимпийския турнир

...
Австралия е последният отбор, който се класира за олимпийския турнир
Коментари Харесай

Австралия извоюва последната софтболна виза за Токио '20

Австралия е последният тим, който се класира за олимпийския шампионат по софтбол на игрите в Токио '20. Женският народен тим на " кенгурата " завоюва квалификацията в зона " Азия-Океания ", надделявайки в решителен мач против домакина Китай с 9:3 на ст. " Чунмин " в Шанхай.

Австралийките се причисляват към домакина Япония, международния първенец Съединени американски щати, спечелилия от квалификацията в зона " Европа " Италия и първите два отбора от квалификацията в зона " Америка " - Мексико и Канада, в шестстранния шампионат, който идващото лято ще излъчи първия олимпийски първенец по софтбол след 2008 година За Зеления континент това ще е пето следващо присъединяване на олимпиада, като отборът има медали от всяко предходно издание на софтболната конкуренция под петте преплетени кръга - едно сребро (Атина '04) и три бронза (Атланта '96, Сидни 2000, Пекин '08).

През 2020 година американската игра ще се завърне в олимпийското семейство дружно с мъжката вариация на спорта - бейзбола. Софтболът даже ще има достойнството да открие надпреварите на XXXII летни игри, като първите мачове от шампионата ще бъдат още преди формалното разкриване на 24 юли.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР