Австралиецът Ник Кирьос отказа участие в Откритото първенство на САЩ,

...
Австралиецът Ник Кирьос отказа участие в Откритото първенство на САЩ,
Коментари Харесай

Ник Кирьос отказа участие на US Open

Австралиецът Ник Кирьос отхвърли присъединяване в Откритото състезание на Съединени американски щати, което стартира в края на август.
Бившият №13 в класацията на ATP Кирьос направи видеообръщение, в което разгласи решението си да не играе на шампионата от Големия шлем в Ню Йорк поради риска от болест с Ковид-19.

По-рано през седмицата и лидерката в международната класация при дамите Ашли Барти, която също е от Австралия, разгласи, че няма да играе на " Флашинг Медоус " поради ковид.

" Нека да поемем надълбоко въздух и си напомним същински значимите неща в живота. Това са здравето и сигурността на нашата общественост. Ние можем да възстановим нашия спорт и стопанската система, само че няма по какъв начин да да върнем изгубените животи. Нямам проблем със самото провеждането на Откритото състезание на Съединени американски щати, стига да бъде обезпечена безвредна среда и всички се държат съгласно разпоредбите. Нека играчите сами преценяват дали да пътуват. Никой не желае повече от мен хората да запазят работата си. Говоря за чиновниците в заведенията за хранене, чистачите и всички хора от обслужващия личен състав в съблекалните. Те най-вече имат потребност да се върнат назад на работа. Но тенисисти, вие би трябвало да мислите в името на общия интерес и да работите дружно. Не е редно да танцувате върху маси, или пък да организирате някое демонстративно събитие, с цел да извършите бързи пари. Този вирус ни сподели, че би трябвало да мислим за другите, тъй като той не се интересува от класирането ни в ранглистата и размера на нашите банкови сметки. Трябва да сме виновни към обществото, а не да мислим единствено за себе си ", разяснява Кирьос, който е 40-и в света сега.

" Пожелавам шанс и на играчите, които заобикалят разпоредбите и се държат егоистично. Играйте на личен риск, нямам проблем с това. Стигнах до тежкото решение да се отдръпва от Откритото състезание. Боли ме доста, че няма да се състезавам на една от най-големите спортни арени " Артър Аш Стейдиъм ". Но не мога да подцени моите сънародници, както и на хилядите американци, които изгубиха живота си в интервала на тази пандемия, това е за вас. Взех решението си, без значение дали го харесвате, или не. ", сподели още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР