Австралиецът Ник Кириос спечели турнира по тенис в Бризбейн с

...
Австралиецът Ник Кириос спечели турнира по тенис в Бризбейн с
Коментари Харесай

Ник Кириос спечели титлата в Бризбейн

Австралиецът Ник Кириос завоюва шампионата по тенис в Бризбейн с награден фонд 468 910 $ и започва 2018 година с първата си купа на родна земя.

На Кириос, който детронира на полуфинала миналогодишния победител Григор Димитров, победи американеца Райън Харисън с 6:4, 6:2 за тъкмо 74 минути игра.

Това е четвъртата купа за 21-ия в международната класация, който прибави купата към тези от предходната година, извоювани в Токио, Атланта и Марсилия.

Както и в полуфинала против Димитров, австралиецът заложи на мощен сервис, който му донесе огромен триумф. Този път Кириос вкара 17 аса и позволи едвам една двойна неточност.

Харисън, 47-и в света, беше продънен четири пъти. Той затвърди наклонността да играе доста мъчно против Кириос и към момента няма даже извоюван сет против него. До момента двамата се бяха срещали два пъти. Победата на Кириос ще го изкачи и до номер 17 в света.

Австралиецът обаче за следващ път показва неприятен манталитет и не спря да спори със съдиите. В първия сет той изиска медицински таймаут поради проблем с коляното, само че не му беше позволено да се прибере в съблекалните, написа уеб сайтът " Дневник ".

След това в паузата межу сетовете Райън Харисън напусна корта, а Кириос продължи да спори със съдията на стола, претендирайки, че чака прекомерно дълго. Дори откакто получи отговор, че " прибирането на Харисън е неотложно ", Кириос не смечки тона си.

" Много съм удовлетворен, благодаря за страхотната поддръжка. Наистина обичам да играя пред вас, въпреки от време на време да си мисля, че не наподобява тъкмо по този начин ", обърна се към публиката в Бризбейн след дуела Кириос.

Титлата при дамите завоюва украйнката Елина Свитолина. Тя се наложи в два сета над Александра Санович от Беларус 6:2, 6:1. При двойките купите отидоха при Хенри Континент и Джон Пиърс, и Кики Бертенс и Деми Шурс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР