Австралиецът Джон Милман и французинът Адриан Манарино се класираха за

...
Австралиецът Джон Милман и французинът Адриан Манарино се класираха за
Коментари Харесай

Милман срещу Манарино на финала в Нур-Султан

Австралиецът Джон Милман и французинът Адриан Манарино се класираха за финала на шампионата по тенис на АТП на твърди кортове в Нур-Султан (Казахстан) с награден фонд 337 хиляди $.
Поставеният под номер 3 Андриан Манарино (Франция) победи квалификанта Емил Руусувуори (Финландия) със 7:5, 6:2 за 1:41 час.

В първия сет французинът отстъпваше с 2:3, само че направи пробив за 6:5 и при собствен сервис завоюва със 7:5. Във втората част Манарино поведе с 5:1 и без проблеми стигна до триумфа с втория си мачбол.
Французинът няма изгубен сет досега в конкуренцията, а на следващия ден ще играе за десети път в кариерата си на край на шампионат на АТП.

Номер 4 в схемата Джон Милман отстрани Франсес Тиафо (САЩ) с 3:6, 6:4, 6:4 за 2:07 часа. В първия сет Милман водеше с 3:2, след което загуби идващите четири гейма.

Във втората част той взе подаването на противника си за 5:4 и изравни резултата. В третия сет Милан преодоля пасив от 0:3, завоюва шест от идващите седем гейма и затвори срещата с първия си мачбол.
Австралиецът се класира за третия край на шампионат на АТП в Кариерата си. Той пласира 16 печеливши удара и доближава до мач за купа за трета поредна година. Утре Милан ще се опита да завоюва първи трофей в кариерата си, откакто загуби финалите в Будапеща през 2018-а и в Токио през предходната година.

Милан има две победи в два мача против Манарино. Турнирът в Нур-Султан е един от четирите нови в календара на АТП за 2020 година, който беше поправен след паузата поради пандемията от Ковид-19.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР