Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център

Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център ...

Полфрийман е с издадени документи, но не може да си тръгне от Бусманци, защото не са у него.


Австралиецът Джок Полфрийман може да си тръгне от бежанския център в Бусманци, ако си получи личните документи. Паспортът му обаче не е у него и затова чужденецът е затворен. Това стана ясно от думите на главния прокурор Сотир Цацаров, който в сряда се срещна с австралийския посланик Джон Филп заради казуса. Австралийското правителство отдавна твърди, че е издало документи на Полфрийман. Засега няма обяснение защо те не са стигнали до него.

Замислете се

"Основанието той да се намира в центъра за настаняване е липсата на валидни документи за самоличност, които са издадени от австралийската страна. Има изявление, че такива документи са издадени, физически той не разполага с тях, това знам аз. Ако тези документи му бъдат предадени, той няма основание да стои в центъра в Бусманци, това е ясно. Единственото, което ще ви кажа е: Замислете се кой издава тези документи", заяви Цацаров.

Той отказа да коментира скандала с посещението на Филп. Австралийското външно министерство заяви пред местни медии, че в България са разпространени манипулативни твърдения за срещата на дипломата с правосъдния министър Данаил Кирилов. В прессъобщението на правосъдното министерство бе посочено, че Филп е заявил:

"Австралийската страна е наясно, че и в момента всичко се развива според българското законодателство и няма отклонения в процесите на съдопроизводството".

Източник: mediapool.bg