Авокадото стана много популярно напоследък. Ако до преди 10 години

...
Авокадото стана много популярно напоследък. Ако до преди 10 години
Коментари Харесай

Токсично ли е авокадото за кучетата

Авокадото стана доста известно в последно време. Ако до преди 10 години понякога си позволявахме да го слагаме в салати и съвсем не се сещахме за него, то в този момент го хапваме много постоянно и в разнообразни комбинации. Препечена филийка с авокадо, авокадо с яйца, смутита от авокадо и какво ли още не...
 Салата с авокадо и краставици - един от най-свежите и вкусни разновидности за лятото
Една от най-свежите и вкусни летни салати

Когато краставиците, авокадото и сиренето се окажат страхотна композиция

Огромната му известност може би се дължи на обстоятелството, че плодът е богат на потребни за сърцето ненаситени мазнини, фибри, фолиева киселина, витамини от група В и витамини К, С и Е, наред с другите му хранителни качества. Въпреки че авокадото е доста потребно за хората, става известно, че не е по никакъв начин добра концепция да го включваме в менюто да кучето си да вземем за пример.

Плодът съдържа фунгициден токсин, наименуван персин, който може да докара до съществени проблеми при някои животни, а в доста редки случаи даже до гибел, цитират от The Healthy. Всички елементи на авокадото съдържат разнообразни равнища на персин, макар че токсинът е в по-голяма централизация в обелката, листата и костилката.
 Снимка 556550

Въпреки че кучетата са по-устойчиви на нездравословните въздействия на персин от някои други животни, от киноложката организация са на мнение, че авокадото не е безвредно за консумация от четириногите ни другарчета.

Изследователите не знаят тъкмо каква доза персин може да аргументи токсичност или гибел при домашните любимци, по тази причина поучават стопаните им да заобикалят да хранят кучетата си с авокадо - даже и в минимални дози.
 Кучетата, храненето и по какъв брой пъти дневно би трябвало да ядат, с цел да са здрави
Колко постоянно би трябвало да яде кучето, с цел да е крепко

Ново проучване дава отговор

Още една от аргументите да лишим косматия си другар от латиноамериканския плод е фактът, че авокадото може да докара до проблеми с храносмилането. Тъй като е с високо наличие на мазнини, постоянно води до повръщане и диария.
 Снимка 556549

Добре ни е прочут фактът, че някои храни, които хората консумираме без риск за здравето ни, са рискови за кучетата по няколко аргументи. Те са сложни или невъзможни за храносмилане, могат да причинят задавяне или да заседнат и увредят храносмилателния тракт на кучето. За да не поемаме непотребни опасности, по-добре да прибавим и авокадото към дългия лист " неразрешено за домашния любим ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР