Авокадото, което така или иначе не страда от липса на

...
Авокадото, което така или иначе не страда от липса на
Коментари Харесай

Всички обичат авокадо, особено ако е евтино

Авокадото, което по този начин или другояче не страда от липса на известност, печели спомагателна поддръжка от високото предложение на пазара и ниските цени. Ресторантите се надпреварват да измислят нови предписания с наличния артикул, който им носи спомагателни облаги, написа Bloomberg.

Мусът от авокадо към този момент е част от непрекъснатото меню на Starbucks в Съединени американски щати и Канада, откакто компанията сполучливо го " тества " предходната година. Chili’s Grill & Bar пък започнаха да продават хамбургери с авокадо оттатък Океана. Дори и веригите за бързо хранене като Wendy's все по-активно включват потребния плод в продуктите си. От предишния месец компанията предлага на своите клиенти салата с пиле и авокадо, както и сандвичи с вкусното растение.

В заведенията от групата на Chipotle Mexican Grill Inc. авокадото постоянно е било на респект, защото е част от локалната просвета. Почти половината от всички потребителски поръчки там включват и именитото гуакамоле - пюре от авокадо с добавени домати, лук и чушки. Ниските цени на плода значат по-голяма норма на облагата за компанията

От началото на тази година цената на авокадото на американския пазар се движи към един $ за брой. За съпоставяне през септември и октомври предходната година, когато имаше известни проблеми с доставките на мексиканския пазар поради неприятните метеорологични условия, цената се движиши към 1,6 $ за брой.

На пазара на едро една касетка може да се купи за към 30 $ сега, до момента в който през четвъртото тримесечие на предходната година бяха регистрирани цени от 80 $.

Спадът в цените се дължи на положителната годишна продукция и свръхпредлагането. Само за седмицата до 13 май на американския пазар са доставени над 60 милиона тона авокадо. Миналата година по същото време доставените количества са били едвам 47 милиона тона.

Мексико остава най-големият производител в света, следван от американския щат Калифорния, написа още Bloomberg.

Цената обаче не е единствената причина, заради която авокадото печели известност. Американците се стараят да се хранят по-здравословно, включвайки в диетата си повече плодове и зеленчуци. Плодът съдържа доста мазнини, само че от типа на ненаситените, които са потребни за здравето. Освен това е богат на фибри и няма никакъв холестерол.

Малко прочут факт за авокадото е, че името му произлиза от античните ацтеки, населявали територията на днешно Mексико. Те наричали плода " нахуатл ", а същата дума се употребила в техния език и за " тестиси ". Най-вероятно поради външната аналогия на плодовете на растението с въпросния орган на човешкото тяло.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР