Авокадото е изключително полезен за хората плод, но дали можем

...
Авокадото е изключително полезен за хората плод, но дали можем
Коментари Харесай

Могат ли котките да ядат авокадо?

Авокадото е извънредно потребен за хората плод, само че дали можем да похапваме тази естествена храна в компанията на домашната котка?

Ако пухкавият мъркащ домакински питомец има 9 живота, надали си коства един от тях да бъде износен за авокадото, без значение от това какъв брой е апетитен плода.

За благополучие в случай че домашния питомец прояви любознание към усета на авокадото, надали ще почине от него, само че не може да се пренебрегне какви неприятни последствия ще има авокадото за котката. На какво се дължат те?

Съдържанието на персин

Проблемът с потреблението на авокадо от котката идва от наличия се в него персин. Той е нездравословен за всички животни, за доста от тях е съдбовен. За благополучие котката няма да почине от него, само че въпреки всичко би трябвало да се има поради, че някои сортове съдържат високи концентрации персин. Освен това имат значение изискванията на развъждане на авокадото и интервалът на годината за наличието му в един плод.

Токсини

Авокадото е леко токсично за котките, в случай че не го употребяват в огромни количества. Здрава стара котка няма да почине от авокадо, само че то ще докара до смутен корем, повръщане на писаната и котешка диария. Малките котенца и възрастните заболели писани може да бъдат по-сериозно наранени от потреблението на плода. Затрудненото дишане, преглъщане, високата температура и интензивен пулс са признаци за проблеми разследване на потреблението на авокадо. Може да бъде изключително рисково, в случай че котката дъвчи кожата на плода.

 Авокадо

Екстракт от авокадо

За да не настъпи комплициране, когато се популяризират котешки артикули със наличие на дестилат от плода, би трябвало да се разясни, че екстрактите не съдържат персин. Маслото от авокадо и екстрактът от плода са безвредни при усвояване от домашния любим.

Ако обаче мъркащият пухчо дъвче листата, стъблата или кората на дървото, както и кожата на плода, би трябвало незабавно да се уведоми ветеринарният експерт, който да реши дали да се назначи някакво домашно лекуване на писаната, или тя се нуждае от незабавна здравна интервенция.

Най-добре да не се доближава до такава опция и котката да се държи надалеч от този апетитен за нас плод.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР