Аводако представлява плод на растение със зелена месеста част и

...
Аводако представлява плод на растение със зелена месеста част и
Коментари Харесай

Ползите от консумацията на авокадо

Аводако съставлява плод на растение със зелена месеста част и огромна костилка в центъра. Въпреки, че авокадото се употребява в голям брой солени ястия като салати и гуакамоле, авокадото е плод. Ботаниката поставя авокадото в семейство бери, където са ягодата, малината и къпината. Без значение от класификацията в ботаниката, авокадото се счита за суперхрана. В него се съдържат доста количество и многообразие от хранителни субстанции, както и други потребни растителни съединения, които имат голямо значение за организма, написа puls.bg.
Прочетете още
Ето ги и петте изгоди от потреблението на авокадо:

1. Растение, богато на хранителни субстанции
В едно авокадо се намират голям брой витамини и минерали. Някои от тях са витамини С, К, Е и В6, и минерали като магнезий, ниацин и калий. Най-ценното хранително вещество, което се съдържа в авокадото, са неговите потребни мазнини. Те оказват помощ при хранене, като дават чувство за задоволеност. Мазнините играят значима роля в здравето на кожата, хранителната система и имунната система.

2. Подпомагат сърдечното здраве
В списъка на потребни субстанции, съдържащи се в авокадото, се появява бета ситостерол. Това вещество оказва помощ за поддържането на здравословни равнища на холестерол. Мазнините в авокадото спомагат за вярното разграждане на въглехидрати, което оказва помощ за контролиране на равнищата на кръвна захар.

3. Намаляват риска от меланхолия
Авокадото е добър източник на фолиева киселина. Тя има значение за хранителната система, само че има връзка и с положителното психическо положение. Проучвания са разкрили, че фолиевата киселина разрешава за по-добро асимилиране на хранителни субстанции от мозъка. Този развой е важен и нарушаванията в него могат да увредят производството на хормони като серотонин и допамин, които играят значима роля в настроението.

4. Предпазват очите от увреждане
Лутеин и зеаксантин са химикали, които работят като антиоксиданти за очите. Те се съдържат в авокадото и защищават очите от всевъзможни вреди, в това число тези от непрекъснатото излагане на UV лъчи.

5. Предоставя добра отбрана срещу хронични болести
Хранителните субстанции в авокадото, изключително мазнините и фибрите, защищават организма от хронични болести. Полезните мастни киселини имат потвърден резултат срещу сърдечни болести, а фибрите понижават риска от инсулт, затлъстяване и хипертония. 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР