Авиокомпанията Emirates казва, че ще закупи 15 допълнителни Airbus A350-900

...
Авиокомпанията Emirates казва, че ще закупи 15 допълнителни Airbus A350-900
Коментари Харесай

Превозвачът на дълги разстояния Emirates поръчва 15 Airbus A350 след спор за двигателя по време на Dubai Air Show

Авиокомпанията Emirates споделя, че ще закупи 15 спомагателни Airbus A350-900 на стойност $6 милиарда след разногласието сред него и европейския производител стана извънредно обществен по време на авиошоуто в Дубай тази седмица

От ДЖОН ГАМБРЕЛ Associated Press 16 ноември 2023 година, 4:37 ч.

ДУБАЙ, Обединени арабски Emirates -- Превозвачът на дълги дистанции Emirates съобщи в четвъртък, че ще закупи 15 спомагателни Airbus A350-900 на стойност 6 милиарда $, откакто разногласието сред самолетната компания и европейския производител стана извънредно обществен по време на авиошоуто в Дубай тази седмица.

Поръчката на Emirates, доста по-малка от в началото предстоящото, пристигна, откакто самолетната компания и нейният дъщерен транспортьор FlyDubai закупиха самолети на стойност 63 милиарда $ от Boeing Co. при започване на едноседмичното шоу, което идва откакто интернационалните пътувания се възвърнаха след пандемията от ковид.

Досега Emirates са поръчали 65 от самолетите.

Във вторник президентът на Emirates Тим Кларк алармира, че превозвачът ще отсрочи огромна покупка на самолети Airbus A350 заради опасения по отношение на моторите Rolls-Royce Trent XWB-97 на 350-1000. Rolls-Royce пламенно оспори мненията на Кларк за това, което той разказа като спомагателната поддръжка, нужна за тях в горещата и пустинна среда на Дубай.

Поръчката от четвъртък ще накара Emirates да получат 900 серия, която е с друг мотор. Изявление, издадено от Emirates, което също цитира Airbus, не загатва разногласието за мотора, само че самолетната компания и производителят по-специално не организираха конференция на Dubai Air Show, с цел да обсъдят покупката.

„ Планираме да разгърнем нашите A350, с цел да обслужваме набор от нови пазари, в това число задачи на дълги дистанции до 15 часа полет от Дубай “, сподели ръководителят и основен изпълнителен шеф на Emirates Шейх Ахмед бин Саид Ал Мактум в изказване. „ Ние ще работим в тясно съдействие с Airbus и Rolls-Royce, с цел да подсигуряваме, че нашите самолети дават допустимо най-хубавата оперативна успеваемост и летателно преживяване за нашите клиенти. “

За Airbus, договорката съставлява изтръгване на продажба в авиошоу, доминирано от Boeing. Airbus приключи производството на своя емблематичен двуетажен A380, който е един от главните работни коне на флота на Emirates.

Важни истории

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР