Авиокомпания Бритиш еъруейз (British Airways) и летище Хийтроу призоваха правителството

...
Авиокомпания Бритиш еъруейз (British Airways) и летище Хийтроу призоваха правителството
Коментари Харесай

Хийтроу и  Бритиш еъруейз призовават Лондон да смекчи още ограниченията за пътувания

Авиокомпания Бритиш еъруейз (British Airways) и летище " Хийтроу " приканиха държавното управление за повече храброст в смекчаването на рестриктивните мерки към пътуванията, съобщи Ройтерс.

Според представителите на авиационния бранш връзките с огромна част от Европа и със Съединени американски щати би трябвало да бъдат освободени от условия.

Англия анулира през днешния ден възбраната за интернационалните пътувания, само че към този момент единствено 12 страни съгласно управляващите са безвредни и до тях може да се пътува без карантина при завръщането, което лимитира опциите на бранша за възобновяване.

" За нас е ясно, че Америка би трябвало да е в зеления лист ", сподели основният изпълнителен шеф на Бритиш еъруейз Шон Дойл.

Според ръководителя на " Хийтроу " Джон Холанд-Кайе в листата би трябвало да бъдат включени също Франция, Гърция и Испания.

Обяд в ресторант или посещаване на футболен мач - англичаните си връщат от през днешния ден някои свободи макар паниките към разпространяването на индийския вирусен вид, което може да сложи под въпрос повдигането на всички рестрикции, свързани с пандемията, съобщи Франс прес. 

Ситуацията във Англия - най-силно потърпевшата от Covid-19 страна в Европа с към 128 000 смъртни случая, осезаемо се усъвършенства след строга карантина през зимата и дейната имунизационна акция. Картината обаче се помрачи от огнища на индийския вид, изключително в Северозападна Англия.  

Въпреки че прикани британците да бъдат " внимателни ", министър председателят Борис Джонсън съобщи, че сега няма никаква причина да се отсрочва плануваното за през днешния ден разхлабване на ограниченията.

Отново ще отворят порти залите на пъбовете и заведенията за хранене, които посрещат клиенти на терасите още от април. Отварят също по този начин музеите, хотелите, театралните комплекси и стадионите, където ще се позволяват до 10 000 фенове. Вече се позволяват домашните празненства, само че с присъединяване на до шест души или най-много две семейства, също и ваканциите в чужбина, макар че единствено при някои дестинации не се постанова карантина при връщане в страната.  

В Шотландия, чието държавно управление има собствен график за намаляване на ограниченията, разхлабването на някои от тях не важи за региони с епидемиологични огнища като Глазгоу. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР