Авиокомпания България Еър“ посрещна втория си А220 от поръчката си

...
Авиокомпания България Еър“ посрещна втория си А220 от поръчката си
Коментари Харесай

Вторият Airbus А220 на „България Еър“ пристигна у нас

Авиокомпания „ България Еър “ посрещна втория си А220 от поръчката си за общо седем нови самолета Airbus, оповестиха от пресцентъра от авиопревозвача. Точно в 00:55 часа след среднощ LZ-LON кацна на летище София след два поредни полета от индустриалния център на Airbus в Мирабел до Осло, а по-късно и от Осло до София. 

Авиокомпанията продължава обновлението на своя флот с нови, по-екологични и съвременни самолети от фамилията на Airbus, които дават високо равнище на комфорт на пасажерите в бизнес класа и икономична класа, а също по този начин имат доста по-нисък отпечатък върху околната среда спрямо предшествениците си, осведомят от „ България Еър “.

LZ-LON е вторият аероплан от по-голямата трансформация A220-300. Първият модел от този тип LZ-ROM дойде през юни и към този момент извършва постоянни полети по вътрешни и интернационалните линии. До края на годината се чака доставката на още един чисто нов аероплан А220-300.

С подмяната на своя самолетен парк „ България Еър “ още един път затвърждава тактиката си за разрастване на портфолиото от предлагани услуги и рационализиране обслужването в интерес на пасажерите и техния комфорт. 

Новите самолети от вида А220-300 разполагат с осем места в бизнес класа и 135 в икономична. Нестандартната настройка на седалките две на три обезпечава по-широка пътека и 80% настаняване на пасажерите на желаните седалки до прозорец или пътека. Други огромни преимущества са по-широките седалки в бизнес и икономична класа, USB портовете за зареждане електронни устройства и увеличеният размер на багажните отделения. Големината на илюминаторите са увеличени с 50% спрямо предшествениците А320, което подсигурява по-светла и уютна кабина, откъдето се разкрива невероятна панорама от 10 000 метра височина.

Airbus А220 е с 25% по-нисък разход на гориво, нездравословните излъчвания са понижени с 25%, а шумовият отпечатък е с 34% по-нисък по отношение на предходното потомство самолети. Това прави A220 извънредно подобаващ за летища наоколо до градски елементи, а употребата на самолетите е още една крачка напред в осъществяването на зелената политика на самолетната компания, описват от компанията за характерностите на самолета.

Очаква се незабавно след прекосяване през развой на регистрация вторият аероплан да влезе в комерсиална употреба и да обслужва пасажерите на „ България Еър “ по вътрешни и интернационалните линии.

За летния сезон от авиопрепозвача оповестиха, че пускат ежедневни полети сред София и Бургас. Пълното разписанието на ежедневните полети по сезонната линия София – Бургас - София може да бъде открито в раздел " Дестинации “ на уеб страницата на " България Еър ". До 27 август самолетната компания ще извършва и трети неделен полет по вътрешната линия сред София и Варна.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР