Авиоекспертът Ангел Борисов коментира пред novini.bg катастрофата с пътническия самолет

...
Авиоекспертът Ангел Борисов коментира пред novini.bg катастрофата с пътническия самолет
Коментари Харесай

Авиоексперт разкри защо често в Русия стават самолетни катастрофи

Авиоекспертът Ангел Борисов разяснява пред novini.bg злополуката с пътническия аероплан Ан-148 в Московска област.

Припомняме ви, че на борда на самолета имаше 71 души - 65 пасажери и 6 души екипаж. Нито един не оцеля при случая.

„ При всеки един случай със аероплан първо се гледа разпръскването на детайлите по земята. Ако те са метър на метър и нещо, и разхвърчани на километър, това е знак, че самолетът не се е разрушил на земята, а във въздуха. Ако самолетът е паднал цялостен на земята, се получава гигантска детонация. Нелепа е теорията за удар в земята “, изясни Ангел Борисов.

Експертът разясни, че в случай че има опция за обледяване на един аероплан, постоянно той се пръска на земята с антифриз и по-късно излетява и по този начин до момента в който пробива облачността няма обледявания. По думите му е извънредно некадърно изявлението – замръзнаха сензорите.



Снимка:Twitter

Борисов разяснява и излязлата информация, че е имало спорове сред екипажа. По думите му точно тъкмо, когато няма синхрон в екипажа, може да се стигне до обстановка, при която въздухът в моторите да се ограничи, температурата да се увеличи и тогава някои от моторите да замръзне. „ Екипажът е довел до това най-малко единият мотор и по този начин той е експлоадирал “, изясни експертът и посочи, че знак за това е и методът, по който са паднали частите на земята.
„ Тук доста мъчно може да се лъже. Ако самолетът е паднал на земята, с тези 15 – 20 тона керосин, ще има кратер с величина 10 – 15 метра “, изясни още Борисов.

Експертът е безапелационен, че многочислените самолетни компании на съветска територия не са в положение да покрият нормите на екипажа. Екипажите са неприятно готови. „ 2011 година е имало сходен подобен случай и никой не си е направил изводите “, сподели още Ангел Борисов.

Цялото изявление с специалиста Ангел Борисов може да чуете по-късно ТУК.

По материала работиха Галя Георгиева и Десислава Станева
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР