Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25

...
Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори врати за посетители на 25
Коментари Харесай

Изтребители превземат небето над Пловдив – асовете от „Граф Игнатиево” с 4-часово шоу

Авиобаза Граф Игнатиево ще отвори порти за гости на 25 юни като хазаин на авиационен празник във връзка 110-ата годишнина от първия военен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения.

4-часова интензивна летателна стратегия са подготвили водачите от Авиобаза Граф Игнатиево във връзка 110-ата годишнина от първия военен полет на българската авиация и 85 години от връчването на бойните флагове на авиационните подразделения.

Първият военен полет в България и Европа е извършен от българските летци Радул Милков и Продан Таракчиев на 16 октомври 1912 година, няколко дни след експлоадирането на Балканската война. Продължителността му е 50 минути, а подвигът на българските водачи е записан със златни букви в историята на българските Военновъздушни сили.

Тази година се навършват 110 години от това знаменателно за бойната ни авиация събитие. По този мотив авиобазата наоколо до Пловдив ще отвори порти за гости на 25 юни 2022 година (събота) от 09,30 часа, като летателната стратегия ще стартира в 11 часа, оповестяват от Министерството на защитата.

Българските водачи от състава на Военновъздушните и Военноморските сили ще показват своите умения посредством извънредно атрактивни и рискови фигури в небето. Гостите на празника ще следят обединения от самолети и върховен пилотаж, осъществяване на детайли от главните задачи и задания на самолети МиГ-29, Су-25К, C-27J Spartan, L-410, L-39ZA, PC-9M и вертолети Ми-24, Ми-17, AS 532AL Cougar, AS 565 Panther и Bell 206.

След финала на всяка задача във въздуха самолетите и вертолетите ще рулират в непосредствена непосредственост до линията на публиката, тъй че дребните фенове да могат да следят техниката.

Статичен показ пък ще запознае посетителите с предназначението и летателните характерности на авиационна техника на въоръжение във Военновъздушните и Военноморските сили, както и със специфичната обслужваща техника на летището. Ще бъдат показани още комплекси и техника от зенитно-ракетни и радиотехнически войски.

Кратките почивки сред демонстрациите ще бъдат запълнени от осъществявания на Представителния оркестър на Военновъздушните сили. Той ще показа богат репертоар на военни маршове и творби от кино музика, рок, джаз, българска сцена, както и национална музика.

Входът в авиобаза Граф Игнатиево в празничния ден е свободен. С оглед нужните ограничения за сигурност в региона няма да бъдат пропускани жители, носещи огнестрелно и хладно оръжие, хора в нетрезво положение или пренасящи алкохол и доста обемист багаж, предизвестяват уредниците.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР