Авиацията от групировката на войските Юг“ нанесе удари по пунктовете

...
Авиацията от групировката на войските Юг“ нанесе удари по пунктовете
Коментари Харесай

Авиацията на войските Юг е нанесла удари по пунктове за дислокация на три бригади на ВСУ в ДНР

Авиацията от групировката на войските „ Юг “ нанесе удари по пунктовете за краткотрайна дислокация на три бригади от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Донецката национална република. Това сподели за съветската осведомителна организация ръководителят на пресцентъра на групата Вадим Астафиев.

„ Самолетите от южната група нанесоха удари по пунктовете за краткотрайна дислокация на 28-ма обособена механизирана бригада на украинските въоръжени сили и граничен отряд в региона на село Дылеевка, на 81-ва аеромобилна бригада на съперника в региона на Северск и на 110-та обособена механизирана бригада на украинските въоръжени сили в Авдеевка “, сподели Астафиев.

Освен това щурмова и армейска авиация поразява скупчвания на жива мощ и военна техника на съперника в направленията Лисичанск, Соледаро-Артемовск, Авдеевск и Маринск.

Според ръководителя на пресцентъра, екипажите на тежките огнехвъргачни системи " Солнцепек " са нанесли огън по живата част на съперника в региона на Андреевка. Артилерийски екипи поразиха опорен пункт на подразделенията на украинските въоръжени сили в Спорни и пункт за ръководство на безпилотни летателни апарати в Первомайски. Нанесени са артилерийски огневи удари по опорните пунктове и позициите на екипажите с гранатомети на АГС и СПГ в регионите на селата Веселое и Писецкое.

Според Астафиев по време на контрабатарейния пердах са унищожени три 120-мм минохвъргачки в Авдеевка, Петровски и Первомайски. Мерките за противопоставяне са унищожили шест противников дрона FPV, както и три дрона Mavic 3.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР