Авиацията на Силите за отбрана на Украйна нанесе 18 удара

...
Авиацията на Силите за отбрана на Украйна нанесе 18 удара
Коментари Харесай

ВВС на Украйна нанесе 18 удара на противника

Авиацията на Силите за защита на Украйна нанесе 18 удара по съперника на 5 януари, три от които по позиции на зенитно-ракетни комплекси. Украинските бранители също смъкнаха съветски щурмови аероплан и хеликоптер Су-25.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна заяви това в обява във " Фейсбук ", представена от " Укринформ ".

" През денонощието украинската авиация нанесе 15 удара по региони на концентриране на съперника, както и три удара по позиции на зенитно-ракетните си комплекси. В същото време нашите бранители смъкнаха противников аероплан Су-25 и Ми-25. 8 хеликоптера ", се споделя в отчета.

Подразделенията на ракетните войски и артилерията на Силите за защита на Украйна от своя страна нанесоха удар в регион на централизация на жива мощ и военна техника на нашествениците.

Установено е, че за поддържане на настъпателния капацитет и попълване на загубите съперникът продължава да организира мобилизационни ограничения.

На 5 януари съветските войски нанесоха осем въздушни удара и повече от 10 офанзиви с реактивни системи за залпов изстрел.

Остава опасността от въздушни и ракетни удари по сериозна инфраструктура в Украйна.
 Путин стопира огъня за Коледа по Юлиянския календар, Украйна не приема Обновена
Путин стопира огъня за Коледа по Юлиянския календар, Украйна не приема

Той прикани и Украйна да направи същото

Според отчета, съветските войски концентрират главните си старания върху опитите за цялостно завладяване на Донецка област в нейните административни граници. Руските сили организират настъпателни дейности в региона на Бахмут и Лиман.

Междувременно военно-политическото управление на Русия, съгласно Генералния щаб, подхваща ограничения за недопускане на всеобщо овакантяване на военна работа в чужбина преди идната вълна на готовност, която се чака през януари. Не е изключена и цялостна възбрана за прекосяване на държавната граница за военнослужещи мъже.

Във краткотрайно окупираните и завзети територии на Луганска област продължава насилствената паспортизация на популацията . Местните банкови институции изискват съветски паспорти за издаване на разплащателни карти.
 Украйна се похвали с над 800 убити съветски бойци за ден
Украйна се похвали с над 800 убити съветски бойци за ден

Предимно в боевете в Донецка област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР