Авиационните части на Либийската национална армия на фелдмаршал Хафтар продължават

...
Авиационните части на Либийската национална армия на фелдмаршал Хафтар продължават
Коментари Харесай

Полетът на “летящия танк” на пределно малка височина бе сниман от кабината

Авиационните елементи на Либийската национална войска на фелдмаршал Хафтар не престават да употребяват бойни хеликоптери Ми-35. В мрежата се появи видеоклип на полета на подобен уред на дребна височина над средиземноморския бряг.

Може би по този метод екипажът е практикувал уменията на прикрит метод към задачата, макар че е допустимо фотосите да са били извършени по време на същинска бойна задача, написа "Поглед инфо ".

В момента „ тридесет и петиците “ съставляват по-голямата част от щурмовите хеликоптери на ЛНА. Според някои сведения хафтаровците имат към десетина от тези апарати, получени от страни, които са били част от Варшавския контракт.

В бойно положение се поддържат и реактивни самолети. Така неотдавна бяха обнародвани и фотоси на МиГ-23 с бордови номер 144, на който е закачена 500 кг фугасна авиационна бомба.

Според някои отчети, пилотирани самолети се употребяват по-рядко в борба, защото страните, участващи в спора, интензивно употребяват бойни дронове.

Китайското произвеждане на дрон “Винг Лонг-2” се употребява от хората на Хафтар. Твърди се, че те са ръководени от експерти от Обединените арабски емирства.

Дроновете турско произвеждане “Байрактар ТВ2” оказват поддръжка на Правителството на национално единодушие.

БПЛА нападат командни пунктове, хранилища за муниции, прехвърлящи се войски. Понякога това води до много съществени загуби в жива мощ и съоръжение.

Превод: В.Сергеев
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР