Август месец през 2023 г. съвсем спокойно ще може да

...
Август месец през 2023 г. съвсем спокойно ще може да
Коментари Харесай

Меломаните да се готвят за ударно лято в Бургас, идват легенди в попа, трип-хопа и денса

Август месец през 2023 година напълно умерено ще може да се конкурира със „ златните години ” на „ Спирита ”

Róisín Murphy, Morcheeba, Sophie Ellis-Bextor и Phuture Shock – това са единствено част от имената на изпълнителите, които това лято ще „ взривят ” сцената на Морска гара в Бургас, където се обрисува купонът да е в случай че не повече, то най-малко толкоз крепък, колкото в „ златните години ” на Spirit of Burgas. Фестивалът ще се организира на 6 август и ще е дребна част от това, което чака меломаните в морския град това лято.

Серията от концерти са дело на Fest Team и „ Културно-масова активност ” с поддръжката на Община Бургас. А в случай че не сте чували имената на гореизброените актьори – къде сте били в последните 20 години?

Sophie Ellis-Bextor

Sophie Ellis-Bextor изстрелва музикалната си кариера във висините първо като вокалистка със сингъла на Spiller – „ Groovejet ”, и след това със своя международен шлагер Номер 1 „ Murder on the Dancefloor ”. Дебютният ѝ солов албум „ Read My Lips ” излиза през 2011 година и е продаден допълнително от два милиона копия по целия свят. Последвалите албуми включват „ Shoot from the Hip ” (2003), “Make a Scene ” (2011) и „ Wanderlust ” (2014) на личния си лейбъл EBGB’s. „ Wanderlust ” прекарва три седмици в топ 10 на Англия и продава над 100 000 копия. Следва съдействие с „ Familia “ през 2016 година, от което се ражда и денс сингълът „ Come With Us “. През 2019 година, красивата английска певица издава оркестрирани версии на всички свои шлагери и сингли с албума си „ The Song Diaries “.

Изпълнени вкъщи, по време на локдауна, с петте ѝ сина и записани от брачна половинка ѝ, нейните „ Kitchen Discos “ доближат до 40 милиона души по света. През 2020 година, Sophie Ellis-Bextor издава и последния си албум „ Songs From The Kitchen Disco “ като сплотява шлагерите от кариерата си с oще от феноменално сполучливите песни в „ Kitchen Disco “ и по този начин печели доста почитатели, утвърждението на критиците и още една позиция в топ 10 класацията на Обединеното кралство.

Morcheeba

Без особена потребност от показване, у нас още веднъж идват обичаните Morcheeba. Английската електронна група, сега дуо, е основана в средата на 90-те години с вокалист и създатели Skye и братята Paul и Ross Godfrey. Те майсторски смесват въздействия от трип-хоп, рок, фолк-рок и даунтемпо. Групата се трансформира в световноизвестна с „ Big Calm “ (1998), „ Fragments of Freedom “ (2000), „ Charango “ (2002) и знаковите песни „ The Sea “ и „ Rome Wasn’t Built In A Day “.
Английската електронна тайфа е мултидисциплинарна, продуцира албум за легендата на Talking Heads Дейвид Бърн, работи върху кино саундтрак, поръчан им от абсолютния почитател на Morcheeba и притежател на Оскар, режисьорът Стивън Содърбърг и през 2003 година е първата западна група, с турне в цялостен Китай. Днес в групата са Skye и Ross, откакто през 2015 година Paul напуща, трансформирайки Morcheeba в дует.

Róisín Murphy

Още една същински дива diva идва в Бургас на 6 август. Позната от поп дуото Мoloko и с извънредно разнообразна солова кариера, която прелита радостно от италианската ария и даунтемпо шлагери като „ Party Weirdo ”, “The Time Is Now ”, “Sing It Back ” с дуетната си половинка – Mark Brydon, към енергични сингли като „ Let Me Know ” – ирландската певица, създател на песни и продуцент се трансформира в може би най-иновативния актьор на Англия.

Последният ѝ албум „ Róisín Machine ”, излиза през 2020 година Той безшумно се развива две десетилетия и е в съдействие с DJ Parrot – прочут още като Crooked Man. Сред мелодиите в него са „ Narcissus ”, ”Incapable ” и „ Murphy’s Law ”, „ We Got Together “ и „ Something More “, сливащи се безпроблемно една в друга и носещи блестящо марката „ Róisín “ – жизнерадостен актьор във всички смисли на тази дума.

Phuture Shock

Българската след в „ женския “ ден на BURGAS SUMMER LIVE e надарената Деси Андонова. Джаз, чил, фънк и тонове сексапил – това са Phuture Shock. Десислава Андонова и Филип (Фи) Александров, основателите на музикалния план Phuture Shock, издават два албума – “Playback ” (2002), награден с MMTV премия за най-хубав албум и „ In and Out ” и вършат 10 години пауза до момента в който през 2021, дуото не се завърна на българската музикална сцена.

Междувременно почитателите на готината музика могат да се готвят и за следващото издание на SPICE Music Festival, което ще се организира в дните сред 4 и 5 август. Там ще можем да се порадваме на осъществяванията на C-Block, Culture Beat, NANA, N-Trance, SNAP!, U96 и не на последно място – от предишното с нови сили се завръщат стремително порасналите момчета от „ Гумени Глави ”, които се събират особено за мотива в Бургас, а не във Варна, където е родната им сцена.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР