Аварията, заради която в Азовско море южно от Русия загинаха

...
Аварията, заради която в Азовско море южно от Русия загинаха
Коментари Харесай

Горящите в Азовско море танкери са санкционирани от САЩ за снабдяване на Сирия

Аварията, поради която в Азовско море южно от Русия починаха най-малко 10 моряци, още толкоз изчезнаха безследно и бяха ранени 12, е станала с два танкера под танзанийски байрак, които са глобени от Съединени американски щати, тъй като в интервала 2016-2018 г.са снабдявали с нефт и пропан бутан режима на Башар Асад.

Единият от двата горящи покрай Керченския проток с Черно море танкери не е бил позволен в съветско пристанище от опасения, че това може да донесе наказания на няколко локални компании. Затова се наложила интервенцията по прекачване на гориво от транспортен съд на транспортен съд в морето, при която се е стигнало до детонация.

Корабите се споделят Candy (по-рано Venice) и Maestro, и вторият е получил отвод от управлението на газовия терминал Мактрен-Нафта да влезе в порт Темрюк в Южна Русия, споделя " Ройтерс ". През ноември Министерството на финансите на Съединени американски щати, което дава отговор за използването на глобите, предизвести никой да не прави бизнес с двата танкера, тъй като също ще бъде глобен.

Два източника на " Ройтерс " споделят, че Мактрен-Нафта е единственият газов терминал в пристанището и че там Maestro е товарил в предишното съветски и казахстански пропан-бутан за експорт за Близкия изток. /Дневник
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР