Аварията в Северен поток нанесе щети на енергийната сигурност, Европа

...
Аварията в Северен поток нанесе щети на енергийната сигурност, Европа
Коментари Харесай

Песков: Европа ще трябва да осъзнае щетите за енергийната сигурност от извънредната ситуация при "Северен поток"

Аварията в " Северен поток " нанесе вреди на енергийната сигурност, Европа ще би трябвало да осъзнае това. Това сподели Дмитрий Песков, прессекретарят на президента на Руската федерация, в коридорите на срещата на върха на Конференцията за взаимоотношение и ограничения за създаване на доверие в Азия ( CICA), извършено в Астана в четвъртък, оповестяват съветски медии.

„ Извеждането от употреба на структурата на „ Северен поток ", като се изключи една останала жива нишка от втория „ Северен поток ", несъмнено, нанесе вреди на общия капацитет за енергийна сигурност. И европейците занапред би трябвало да схванат това ", добави Песков.

Според него остава въпросът дали световната инфраструктура ще може да компенсира намаляващите размери на съветски газ и в случай че да, на какви цени, дали те ще разрешат на европейската стопанска система да остане конкурентоспособна.

„ И вземете поради, това са цените най-вече на американския полутечен газ. Затова има доста въпроси, на които сега няма отговор ", разяснява Песков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР