Авариралата през август машина на ПАВЕЦ Чаира би трябвало да

...
Авариралата през август машина на ПАВЕЦ Чаира би трябвало да
Коментари Харесай

Допълнителен проблем за тока и цената му - аварирала машина на ПАВЕЦ Чаира

Авариралата през август машина на ПАВЕЦ Чаира би трябвало да бъде ремонтирана до края на годината - това е задачата. Това стана ясно след посещаване на място на служебния енергиен министър Андрей Желязков.

Аварията, дружно с плановата рехабилитация на други две уреди, извежда от употреба забележителна част от мощностите на централата. В момента работата по ремонта е усъвършенствана посредством прекачване на личен състав от други мощности, редуциране на отпуски и почивки и други ограничения. Целта е ремонтните действия да приключат до края на годината, увериха от управлението на централата. Това ще обезпечи опция за ускорение и на рехабилитационните действия, защото на площадката на централата не е допустимо да се извършват действия на повече от две машини по едно и също време.
 Сливането на част от търговията на ток сред България и Румъния върви по проект Сливането на част от търговията на ток сред България и Румъния върви по проект
Ключово обединение на Българската самостоятелна енергийна борса (БНЕБ) и румънския еквивалент завърши на първа фаза що се отнася до тестване...

Министър Живков бе съпроводен от делегация на Европейската комисия, водена от заместник-генералния шеф на Групово дело " Енергетика " Масимо Гариба, която е на мониторингова задача в България за инспекция на напредъка по осъществяването на планове, финансирани по линия на Международния фонд " Козлодуй ". Рехабилитацията на комплекса Белмекен – Сестримо – Чаира е един от тези планове.

ПАВЕЦ Чаира разполага с 4 елемента с обща мощ 864 МW. Споразумението за рехабилитация на хидроенергийния комплекс Белмекен – Сестримо – Чаира е подписано през 2013 година сред Европейска банка за възстановяване и развитие (като админ на средствата по МФК) и НЕК ЕАД. Споразумението е на обща стойност 42.48 млн. евро, от които 26.58 млн. евро – безплатни средства по линия на МФК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР