Авантюрата на българския шампион Лудогорец Разград в европейските клубни турнири

...
Авантюрата на българския шампион Лудогорец Разград в европейските клубни турнири
Коментари Харесай

Лудогорец отпадна окончателно от Лига Европа

Авантюрата на българския първенец Лудогорец Разград в европейските клубни шампионати през сезон 2021/2022 завърши.
Това стана факт, откакто „ орлите” позволиха четвъртото си проваляне в група F от шампионата Лига Европа, този път с 0:1 от Цървена звезда при гостуването си в Белград.

„ Орлите” оказаха сериозна опозиция против сръбския гранд на „ Райко Митич”, само че въпреки нея момент талантливост от направилия страховит мач Мирко Иванич в 57-ата минута прибави трите точки в актива на „ звездашите” и с него той класира резервира възможностите на Звезда за продължение напред.

Лудогорец остана финален с 1 точка мач преди края на тази фаза, до момента в който Звезда е на върха с 10 пункта. Спортинг Брага е втори с 9, до момента в който третият Мидтиланд е с осем. По този метод трите тима, които са в групата на " орлите ", ще вземат решение продължаването си в Лига Европа и Лига на конференциите в последния рунд, когато Лудогорец посреща в Разград Мидтиланд, до момента в който Спортинг Брага ще одобри Звезда в Португалия. Иначе, мачът в сръбската столица се игра пред повече от 15 хиляди деца по трибуните, които подкрепяха своите любимци с непрестанните си песни. Това беше по този начин, защото Звезда бе осъден да играе без почитатели в тази среща поради ексцесиите им в предходния мач с Мидтиланд, само че от УЕФА направиха компромис да пуснат деца до 14-годишна възраст на трибуните.

Генерално приключението на Лудогорец през тази година в Европа може да бъде охарактеризирано като цялостен „ ин-ян”, откакто „ орлите” демонстрираха добра игра в първата половина от мачовете си, само че след елиминацията от Малмьо в плейофа за Шампионска лига в края на август месец отборът не съумя да запише положителни игри в спортно естество във втория по мощ шампионата. Това бе спомогнато и от обстоятелството, че „ орлите” не можеха да разчитат на сериозна част от основните играчи в състава си поради съществени травми в хода на есента.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР