Авансов данък в размер на 90 милиона лева е преведе

...
Авансов данък в размер на 90 милиона лева е преведе
Коментари Харесай

Лукойл преведе 90 милиона лева авансов данък към българския бюджет

Авансов налог в размер на 90 милиона лв. е преведе " Лукойл " в държавния бюджет на България, заяви на конференция вицепремиерът Христо Алексиев.

Той разясни, че това включва налог общ приход, както и 73 милиона по отношение на регламента за свръхпечалбите.

Алексиев напомни, че през предходната седмица компанията е взела публично решение на Надзорния съвет, да реалокира цялата си икономическа активност от Нидерландия в България. От тук нататък " Лукойл " ще заплаща налозите си в България, акцентира Христо Алексиев.

" Тези 90 милиона лв. са повече от налозите, които за 20 години обратно " Лукойл " е платил досега на страната. Може би виждате, че все още горивата, да вземем за пример бензин А-95 е от порядъка на 2,70 лева./л, т.е. от месец август, откогато стартира работата на служебното държавно управление, досега горивата са поевтинели с към 60-70 стотинки.

От една страна мислим, че " Лукойл " би трябвало да заплаща всички налози в България, въпреки това обаче, ще създадем всичко допустимо цените на горивата да се запазят и да вървят надолу. Т.е. би трябвало да се работи и в двете направления - страната да получава както налозите си тук от " Лукойл ", по този начин и цените на горивата да вървят още надолу. Това е наша предпочитана политика ", означи вицепремиерът Алексиев.
 И катарски вложители с интерес за придобиване на италианската рафинерия на
И катарски вложители с интерес за придобиване на италианската рафинерия на " Лукойл "

Каква е хипотетичната цена на сделката
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР