automedia.investor.bgПрез лятото даже някакви си 6 минути в затвореното купе

...
automedia.investor.bgПрез лятото даже някакви си 6 минути в затвореното купе
Коментари Харесай

Защо никога не бива да оставяте кучето в колата - дори и за малко

automedia.investor.bg

През лятото дори някакви си 6 минути в затвореното купе могат да се окажат съдбовни

Кучетата са корави животни и могат да понесат доста неща - само че горещината не е едно от тях. Груба и от време на време даже съдбовна неточност е да оставите най-хубавия си другар в затворен автомобил - дори и да е за петнайсетина минути, акцентират специалистите на изданието Quartz.

Причината е, че затвореното купе на автомобила се нагрява извънредно бързо. Дори в ветровит ден с температура към 22 градуса по Целзий е задоволителен един час на слънце, и температурата в колата скача до 47 градуса. 
В умерено топъл ден (27 градуса) са задоволителни 10 минути температурата в колата да се качи до 37 градуса. При 32 градуса външна температура - нормална за лятото в България, въпреки и не тъкмо тази година - след 10 минути в купето към този момент ще е цели 49 градуса. 

Не забравяйте, че хората са по-добре пригодени от домашните си любимци да устоят на горещини. Кучетата по-трусно се охлаждат и в случай че телесната им температура доближи 41 градуса, рискуват да получат топлинен удар, от който едвам към 50% оцеляват. При 44 градуса кръвообращението се нарушава и се стига до кръвоизливи и отвод на бъбреците. При гореща околна среда кучето може да доближи такава телесна температура за едвам 6 минути. И не мислете, че оставянето на прозореца полуотворен усъвършенства изключително нещата. 

 Защо в никакъв случай не трябва да оставяте кучето в колата - даже и за малко
" Моля, не чупете стъклото. Климатикът работи, той има вода и слуша обичаната си музика ". В някои американски щати е изцяло законно да разбиете непозната кола, с цел да спасите куче от топлинен удар

Няма безвреден интервал, за който да оставите кучето си в колата, упорства Quartz - в случай че не оставите мотора и климатика работещи, само че това не е целесъобразно по други аргументи. На някои места, примерно в американския щат Калифорния, човек има право законно да разбие прозореца на непознат автомобил, в случай че вътре е затворено куче. 
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР