automedia.investor.bgКомпанията Tesla патентова в САЩ нова технология да почистване на

...
automedia.investor.bgКомпанията Tesla патентова в САЩ нова технология да почистване на
Коментари Харесай

В Tesla измислиха нов вид чистачки

automedia.investor.bg

Компанията Tesla патентова в Съединени американски щати нова технология да разчистване на предно стъкло. Системата е изобретена от инженери на производителя на електрически автомобили и ще размени до момента употребявани чистачки.

За разчистване на стъклото инженерите на Tesla ще употребяват електромагнити. Тяхната концепция е взаимствана от високоскоростните влакове, които се движат на магнитна възглавница – маглев. Четката безусловно зависва над повърхността, като се движи доста бързо и неотложно почиства стъклото от замърсяването. Заради неналичието на търкане, електрическият мотор на чистачката хаби по-малко сила.

Използването на тази технологии ще разреши нарастването на пробега на електрическите автомобили. Те ще може да се употребява и при машини с мотори с вътрешно горене, където също ще докара до спестовност на горивото.

Друго значимо преимущество на новия вид чистачки е, че те ще могат да почиства по-голяма повърхност от стъклото, както по този начин ще подобрят видимостта както за лидера, по този начин и за автопилота или по-точно за системата за полуавтономно придвижване, която електрическите автомобили на Tesla употребяват сега.

Снимка: Tesla

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР