Australian Open, първи кръгХуан Пабло Варияс – Александър Зверев 6-4,

...
Australian Open, първи кръгХуан Пабло Варияс – Александър Зверев 6-4,
Коментари Харесай

Зверев оцеля в петсетова драма срещу световния №103


Australian Open, първи кръг

Хуан Пабло Варияс – Александър Зверев 6-4, 1-6, 7-5, 6-7(3), 4-6

Александър Зверев се завърна на Australian Open с изстрадан триумф над Хуан Пабло Варияс в първи кръг. Германецът изоставаше с 1-2 сета против международния №103, само че показва изумителна борбеност и реализира трагичен поврат, спечелвайки първия си мач на Големия шлем от седем месеца насам.

Опонент на олимпийския първенец в идващия кръг ще бъде Майкъл Мо или Лоран Локоли.

Равенството в първия сет се резервира до 4-4, като и съперниците пропуснаха по два шанса за пробив. Зверев към момента не успяваше да откри ритъма си и Варияс се възползва от това, реализирайки първия брейк в мача, който след това затвърди и се наложи с 6-4.

След почивката обаче Зверев се завърна като видоизменен на корта. Световният №13 подсети за най-силните си дни, като съумя относително елементарно да осъществя два поредни брейка и да натрупа удобен задатък от 5-0. Вария прекъсна серията му, само че Зверев бързо си върна самодейността и изравни сетовете след 6-1.

Германецът на два пъти съумя да поведе с пробив в третата част, само че Варияс съумя да възвърне равенството и даже вземе водачеството, преди Зверев да направи резултата 5-5. Олимпийският първенец пропусна късмет за нов пробив и неговият конкурент завоюва подаването си, а след това перуанският тенисист реализира решителен брейк за 7-5.

Четвъртият сет бе изцяло равносилен, като Зверев пропусна два брейкпойнта при 4-4 и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него обаче германецът записа два мини-пробива след чудесни офанзиви с форхенд по диагонала, като това му донесе триумфа със 7-6(3).

Заключителната част бе на път да се развие по еднакъв метод, като в първите девет гейма никой от съперниците не стигна до късмет за пробив и по този начин резултатът стана 5-4 в интерес на Зверев. Германецът пропусна първия от двата следващи мачбола, които се откриха пред него, само че в последвалото разиграване Варияс изпрати топката в мрежата и по този метод роденият в Хамбург тенисист победи с 4-6, 6-1, 5-7, 7-6(3), 6-4 по-късно повече от 4 часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР