Аукционната къща Barrett-Jackson ще пусне на търг през януари следващата

...
Аукционната къща Barrett-Jackson ще пусне на търг през януари следващата
Коментари Харесай

Първият наточен Ford Mustang се продава на търг

Аукционната къща Barrett-Jackson ще пусне на търг през януари идната година неповторим Ford Mustang. Става дума за първата доработена версия Shelby GT350, създадена през далечната 1966 година. Все още не е оповестена първичната цена на автомобила.



Оригиналността му обаче се потвърждава с документи от регистъра на Shelby American Auto Club. Според последните тази кола е първата наточена версия на Mustang, която е направена в сходство с условията на американските национални спортни серии Sports Car Club of America (SCCA).



Една от особеностите на въпросната кола е специфичният винилов таван, който в никакъв случай не е предлаган за серийни Mustang-и. Друга специфичност са щампованите кончета по седалките. Иначе GT350 е изработен въз основата на фастбека и е екипиран с модифициран 4.7-литров V-образен осемцилиндров мотор.



Мощността на този елемент е 306 конски сили, а въртящият миг се предава на задните колела през четиристепенна механична скоростна кутия. GT350 е оборудван с ново окачване, с предни дискови спирачки и задни барабанни, само че с по-голям размер.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР