Аугсбург победи с 2:1 у дома Вердер Бремен в мач

...
Аугсбург победи с 2:1 у дома Вердер Бремен в мач
Коментари Харесай

Вердер загуби визитата си на Аугсбург, Груев игра цял мач за бременчани

Аугсбург победи с 2:1 вкъщи Вердер Бремен в мач от 23-тия кръг на Бундеслигата. Титуляр за гостите беше българският полузащитник Илия Груев, който остана на терена до самия завършек на срещата.

За страдание родният национал не съумя да помогне на своя отбор да доближи най-малко до точката в конфликта от междинната част на таблицата.

След провалянето „ бременските музиканти “ остават на десетата позиция в класирането с 30 точки, до момента в който Аугсбург е 13-и с 27.

Мачът стартира отлично за домакините, които поведоха в 6-ата минута. Роберт Гумни изведе Дион Бельо, който се разписа за 1:0.

Вердер незабавно реагира и потърси изравняването. В 11-ата минута удар на Никлас Шмид беше избавен от Рафал Гикивич.

Четвърт час след началото Вердер въпреки всичко изравни. Леонардо Битенкур откри в наказателното поле Йенс Стаге. От близко разстояние с глава той нямаше по какъв начин да пропусне.

В 38-ата минута Ермедин Демирович имаше свободно пространство на границата на наказателното поле. Той стреля доста рисково, само че беше спрян от Иржи Павленка.

Решаващият миг в мача пристигна при започване на втората част. Още в 46-ата минута Аугсбург си възвърна задатъка от един гол. Арне Майер се разписа, възползвайки се от асистенция на Демирович.

Вердер потърси най-малко равенството в мача, само че домакините удържаха минималния си задатък. В идващия кръг от Бундеслигата Вердер ще има съществено предизвикателство – домакинство на Байер Леверкузен. За Аугсбург следва посещение на настоящия първенец Байерн Мюнхен.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР