Аудиозапис, в който изглежда, че Доналд Тръмп признава, че съхранява

...
Аудиозапис, в който изглежда, че Доналд Тръмп признава, че съхранява
Коментари Харесай

Запис издава Тръмп да признава, че е съхранявал секретни документи

Аудиозапис, в който наподобява, че Доналд Тръмп признава, че съхранява систематизиран документ след излизането си от Белия дом, е бил получен от американски медии, съобщи Би Би Си.

В записа се чува по какъв начин някогашният президент рови из документи и споделя: " Това е строго поверително ".

Би Би Си не е съумяла без значение да ревизира информацията.

Тръмп съобщи, че е по за корист с чувствителни документи.

Си Ен Ен първа разгласява записа с дължина от почти две минути и заяви, че той е от изявление от юли 2021 година на Тръмп с хора, работещи върху записките на неговия някогашен шеф на кабинета Марк Медоус.

Тръмп се чува да споделя " това са документите " и да загатва документ, който назовава " строго конфиденциален ".

Изглежда, че това е аудиозапис, посочен от федералните прокурори в обвинителния акт против някогашния президент.

Прокурорите настояват, че на два пъти той е посочил секретни документи на хора без позволение за достъп до такава информация, в това число на публицист и на двама членове на личния състав си, като единият случай с бил през юли 2021 година в неговия голф клуб в Ню Джърси.
Тръмп е изправен пред 37 обвинявания за нелегално задържане на секретни документи и възпрепятстване на напъните на държавното управление да ги получи.

Той отхвърля каквото и да е нарушаване и твърди, че всички документи, които е взел със себе си от Белия дом, са били разкрити.

По време на диалога, оповестен от Си Ен Ен и " Вашингтон поуст " в понеделник, се чува по какъв начин Тръмп разказва документ, за който твърди, че е за вероятно нахлуване против Иран.

" Той сподели, че желая да атакува Иран. Не е ли необикновено? ", декларира Тръмп при започване на записа.

" Имам огромна купчина документи, това нещо преди малко се появи. Вижте ", добавя той.

" Като президент можех да го разсекретя ", споделя Тръмп. " Сега не мога, само че това към момента е загадка. "

 Какви са обвиняванията против Доналд Тръмп по делото за секретните документи Какви са обвиняванията против Доналд Тръмп по делото за секретните документи

В изявление предходната седмица за " Фокс Нюз " Тръмп отхвърли да е предоставял секретни документи на хора, които не са упълномощени да ги видят.

В двуминутния аудиозапис Тръмп и неговите помощници също по този начин се майтапят с имейлите на Хилари Клинтън, откакто някогашният президент споделя, че документът е " секретна информация ".

" Хилари би го разпечатала, нали знаеш. Нейните персонални имейли ", споделя чиновник на Тръмп.

" Не, тя би го изпратила на Антъни Уайнър ", дава отговор Тръмп, имайки поради някогашен конгресмен от Демократическата партия. Следва смях в стаята.

Докато е била държавен секретар Клинтън е употребила персонална е-поща отвън системата на Държавния департамент и през нея са минали десетки хиляди писма, в това число такива с класифицирана информация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР