АудиоНамалена облачност в SoundCloudАудиоплатформата SoundCloud бе на ръба на колапса.

...
АудиоНамалена облачност в SoundCloudАудиоплатформата SoundCloud бе на ръба на колапса.
Коментари Харесай

Дигитални модели

Аудио
Намалена облачност в SoundCloud

Аудиоплатформата SoundCloud бе на ръба на колапса. Късно вечерта на 11 август консултативният съвет на компанията утвърди капиталов рунд, който ще даде още няколко месеца живот на бизнеса. Като част от договорката изпълнителният шеф на SoundCloud Алекс Люнг ще напусне позицията си. В последните две години той загуби доверието на вложителите поради неприятни решения.

Начело на новия рунд са капиталовата банка от Ню Йорк Raine Group и сингапурският фонд Temasek, а общата му стойност е 169.5 млн. $. През последния месец SoundCloud редуцира 40% от чиновниците си като част от тактика за понижаване на разноските. Без новите вложения компанията най-вероятно щеше да бъде добита от някой съперник. Общата пазарна оценка на SoundCloud сега е 150 млн. $, сериозен спад от последната оценка от 700 млн. $. Според вътрешни източници компанията генерира 100 млн. $ доходи годишно.

Проблемите на SoundCloud са свързани с бизнес модела на платформата, както и с множеството юридически спънки, свързани с авторското право на каченото наличие. Надеждата на вложителите в SoundCloud е в новия мениджмънт на платформата. Кери Трейнър, някогашен шеф на видеоплатформата Vimeo, поема щафетата от Люнг.

Още по тематиката четете. Е-валути
Дигиталният портфейл Coinbase към този момент е крипто-еднорог

В началото на годината, цената на един биткойн беше под 1000 $, а пазарът за криптовалути беше 7 пъти по-малък от през днешния ден. За последните осем месеца пазарът се промени изоснови. Платформата за продан на криптовалути Coinbase съумя да капитализира положителната си известност, както и шумотевицата към биткойн и етериум. За да поддържа бързия си напредък, платформата набра 100 млн. $ от Spark Capital, Greylock Partners, Battery Ventrues, Section 32 и Draper Associates.

Инвестицията усили общата стойност на Coinbase, която в този момент се равнява на 1.6 милиарда $. Зад нарастването в цената на компанията стоят над 15 милиарда $ транзакции в криптовалута, които са минали през Coinbase единствено за първата половина на 2017 година Растежът на платформата е впечатляващ. Ако Coinbase продължи да се развива с сходни темпове, до края на тази година нарастването на транзакциите по отношение на 2016 година ще е десетократно. Сравнено с миналата година, Coinbase записва и четворно нарастване на потребителите си.

Покрай бързия си напредък компанията среща и компликации - скоростта на обработка на транзакции е мощно забавена. Coinbase възнамерява да употребява скорошната инвестиция, с цел да наеме спомагателни софтуерни разработчици, както и с цел да развие център за обслужване на клиенти. Уелнес
Как да се хакнеш

Една от обичаните тематики на фондовете за рискови вложения от Силициевата котловина е тази за личностното развиване и " хакването " на тялото и мозъка. От разсъдливост и медитация, до спазването на прецизни хранителни режими, вложители и бизнесмени са еднообразно захласнати от концепцията да доближат оптималното равнище на тонус, което да им разреши да усилят продуктивността си. Един от най-трудно измеримите уелнес индикатори е равнището на стрес. Welltory, стартъп с корени в Ню Йорк, създава способ за наблюдаване и оценка на ежедневните равнища на стрес. Технологията, обединена в приложение за iOS, употребява особено създадени за задачата логаритми, машинно образование и опростено премерване на пулса на потребителя.

Компанията завърши втория си капиталов рунд, посредством който набра 1 млн. $ от бизнес ангели. Средствата ще се употребяват за лансиране на новата версия на приложението, която ще се концентрира върху персонализирани препоръки за стрес мениджмънт, целящи да усилят общата работливост на потребителя. Клиентите ще могат да опитват с разнообразни действия и да мерят измененията в метода, по който се усещат, и в ежедневните си равнища на сила. Целта на Welltory е да пресметна с акуратност по какъв начин утринната медитация, работата от у дома, смяна в диетата, тренировките и други се отразяват на самостоятелните равнища на стрес. Още по тематиката
Компанията за стрийминг на музика откри отчасти решение на финансовите си проблеми, само че продължава да работи на загуба
16 авг 2017
Аудиовзрив; Новите лещи на баба; Скъпи, твой ред е
11 авг 2017
След сложен месец криптовалутата не стопира да нараства
8 авг 2017
Новият модел крие огромни опасности от измами, предизвестява отчет на Autonomous
18 юли 2017
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР