Audi представи първите в света фарове с цифрова матрица, която

...
Audi представи първите в света фарове с цифрова матрица, която
Коментари Харесай

Новите фарове на Audi прожектират изображения

Audi показа първите в света фарове с цифрова матрица, която разрешава прожектиране на изображения. Digital Matrix LED (DML) ще се инсталира на e-tron и e-tron Sportback от идната година.

На първо време притежателите на двата електрическия автомобил ще могат да избират сред пет авансово заредени изображения с неповторим текст или картина от сензорния екран на таблото. Уникалната структура от 1.3 млн. микроскопични огледала и периодичност на възобновяване 5 000 пъти в секунда обаче разрешава доста повече.

Дигиталните фарове разстилат 50-метров " светлинен килим " пред колата. Освен че не заслепява водачите в насрещното придвижване, снопът се уголемява в завой и може да " рисува " виртуална колея, обозначавайки траекторията на придвижване.

Новата технология ще бъде налична единствено за европейските версии на e-tron и e-tron Sportback. Докато цифровите матрични фарове не получат документ от американските регулаторни органи, купувачите в Съединени американски щати ще разполагат единствено с функционалност за светлинен привет.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР