Audi почти сигурно ще покаже скоро как ще изглежда болида,

...
Audi почти сигурно ще покаже скоро как ще изглежда болида,
Коментари Харесай

Audi ще покаже скоро болида си за Формула 1

Audi съвсем несъмнено ще покаже скоро по какъв начин ще наподобява болида, с който ще взе участие във Формула 1 през 2026 година Очаква се това да стане на ревюто в Шанхай (18-27 април), написа carmarket.bg

Марката действително стартира да придобива отбора на Sauber, който ще стане част от Audi Works.

Audi разгласи през август, че ще взе участие във Формула 1 по новите правила за мотори, които влизат в действие точно през 2026 година, като ще прави своя мотор в Нойбург, Бавария.

Говорител на Audi съобщи предAutomotive News Europe,че компанията ще покаже демонстрационна кола и ще даде настояща информация по какъв начин се развива планът.

Изборът на Шанхай за обществен дебют на тима от Формула 1 е стратегически, сподели Audi. Китай е най-големият пазар на марката и в това време има голяма база от почитатели на Формула 1.

За страдание не е имало Гран При на Китай от 2019 година поради Коронавирус “, сподели представителят в имейл, добавяйки, че представянето на плана там ще бъде жест на благодарност към локалните почитатели на спорта.

Формула 1 ще направи огромна смяна в регулациите през 2026 година, когато ще изисква потреблението на синтетични горива и ще усили каузи на електрическата енергия до 50 %.

Спортът също по този начин се стреми да реализира нулев чист въглероден отпечатък до 2030 година, което шефът на Audi Маркус Дюсман дефинира като „ гранично изискване “ за навлизането на автомобилния производител в серията.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР