атриарх Неофит се обърна към българите по случай Новата година.

...
атриарх Неофит се обърна към българите по случай Новата година.
Коментари Харесай

Патриарх Неофит: С нова надежда прекрачваме прага на 2021 г.

атриарх Неофит се обърна към българите по случай Новата година. В посланието си той изрази вяра миналата 2020 година да ни е направила по-мъдри и още по-мотивирани да се борим дружно за дара на живота.

„ С признателност към Бога и с нова вяра за България и за целия свят прекрачваме прага на 2021 г.”, споделя той.

„ Огрени от тази божествена Светлина още тук, на земята, окрилени от нашата религия, споделяйки нашата общанепомрачена вяра, и през днешния ден, както при раздялата ни с всяка остаряла година, ние се молим Новолетието да ни донесе повече наслади, сбъднати очаквания и фантазии. Да бъде година, през която всеки от нас и всички дружно да разгърнем капацитета си като реализираме още доста благословени от Всеподателя Бога постижения и триумфи като общество и като народ”, изрича патриарх Неофит.

Обръщението му гласи още: „ Надяваме се и се молим миналата 2020 година, която освен за нас, само че и за целия свят, беше година на невижданото тестване на пандемията от новия и чужд до неотдавна на човечеството вирус, да ни е направила по-мъдри и още повече стимулирани да се борим дружно за дара на живота –за дарувания ни от Бога земен живот, в очакване и подготовка за безконечния, тъй като Бог желае да имаме живот и да го имаме „ в обилие “.

„ Благодатта и мирът на нашия Господ Иисус Христос и общението в Светия Дух да бъдат с всички нас! За доста и благословени години! С нова вяра прекрачваме прага на 2021”, приключва патриархът.

В първия ден от новата година митрополит Антоний отслужи тържествената Света Василиева литургия в катедралния храм „ Свети Александър Невски” в София.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР