Атрактивно въртене на гуми, много дрифт, мощни БМВ-та и хилядите

...
Атрактивно въртене на гуми, много дрифт, мощни БМВ-та и хилядите
Коментари Харесай

БМВ фестът в Козлодуй вдигна адреналина на зрителите

Атрактивно въртене на гуми, доста дрифт, мощни БМВ-та и хилядите им „ коне” повдигнаха адреналина на козлодуйчни в съботния ден. С атрактивно каране и професионално изпълнен дрифт водачи от града и запалянковци събраха погледите на над 500 души. Преди да стартира формалното разкриване на БМВ феста, уредниците както и всички присъстващи уважиха паметта на починалите в злополуката на автомагистрала „ Тракия “ с едноминутно безмълвие.
Събитието се организира за втора година в Козлодуй, и уредниците са безапелационни, че за вбъдеще ще се трансформира в традиция. Кулминацията на откриването беше водачът Стефан Зашев, който направи едно в действителност неповторимо автомобилно представление, което накара публиката да настръхнете. Неговото присъединяване обра аплаузите на хората. За публиката забавни се оказаха и участничките в дрифт шоуто дами, които се показаха повече от ослепително. В донът шоуто се включиха с изключение на един от най-изявените дрифт водачи в страната – Стефан Зашев и доста други запалянковци. Гости на автомобилното мероприятие бяха от най-различни градове в страната, а пристигналите фенове на марката. Бяха взети всички нужни ограничения за сигурност. Подготвени бяха и пожарогасители на няколко места. Доказателство по тази причина се оказа един от участниците от Ловеч, който като се изключи че „ запали” гумите на БМВ-то си от въртене, възпламени безусловно и колата си. Веднага се спусна професионалният водач Зашев и го угаси с пожарогасител. Бързата реакция съумя да потуши пожара за негативно време.
„ Тази година, за наша наслада, мероприятието ни се радва на значителен интерес и доста аудитория. На днешния ден имаме посетители от съвсем цяла България, като за наше благополучие има хора, които са пристигнали и от Благоевград, което персонално мен доста ме зарадва. Имаме към 100 посетители, които са пристигнали проведено с нощувки, настрана има доста запалянковци от целия Северозападен район. Предложили сме на всички посетители много разнообразна стратегия през целия ден”, сподели Димитър Димитров, един от уредниците. Един от формалните посетители и член на Управителния съвет на БМВ – Клуб за България Иво Войков разяснява следното: „ Клубът е основан през 2002 година от една шепа запалянковци. Общо взето първоначално бяхме единствено 10-12 индивида, безусловно фенска организация. С течение на годините започнахме да се развиваме съществено и да ставаме от ден на ден, и сега сме над 700 дейни члена на клуба, над 100 000 индивида, които ни следват, и над 50 000 такива, които ни следват в обществените ни мрежи. Колкото и нескромно да звучи, самоуверено мога да настоявам, че вършим най-големите автомобилни събития в България. Имаме годишен БМВ фестивал в Пловдив и тази година на него чакаме над 15 000 гости. Имаме районни структури в 13 града, както и в Козлодуй, несъмнено. Наш представител е Детелин Руневски, с помощта на който това мероприятие тук е ужасно. Тази година от пет души Управителен съвет, четири сме тук. Стефан Зашев е нашият формален водач, от години работим дружно, извънредно сме удовлетворени от взаимното ни съдействие. Ако следващата година от Община Козлодуй ни оказват помощ да намерим двойно по-голямо място за БМВ феста, давам обещание, че ще докарам най-малко трима водачи от този клас, като Стефан Зашев”. Регионалният представител за Атомната столица приветства всички посетители и им даде обещание висок адреналин и положително въодушевление.
„ Клубът в Козлодуй съществува от 2011 година публично, общо сме 42-ма дейни членове. Мероприятието се организира за втора година, като концепцията в синхрон с Община Козлодуй е да създадем по този начин, че фестът да може да се организира ежегодно”, добави Детелин Руневски, районен представител на БМВ Клуб за България и за Козлодуй. Разбира се, цялото това шоу ще бъде „ гарнирано “ с барбекю в Ботев парк и разходка с кораба „ Радецки”. Купонът ще продължи до късно вечерта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР