Атрактивна градинка радва минувачи и обитателите на няколко панелни блока

...
Атрактивна градинка радва минувачи и обитателите на няколко панелни блока
Коментари Харесай

85-годишен мъж поддържа цветна градинка пред блока

Атрактивна градинка радва минувачи и жителите на няколко панелни блока в центъра на Пловдив. За нея от десетилетия се грижи 85-годишният Георги Георгиев. Всеки ден той прекарва измежду обичаните растения, шубраци и дървета, като съумява да покаже хубостта им и през четирите сезона.

По специалност Георги Георгиев е строителен служащ. Усетa към растенията е построил самичък.
Георги Георгиев: „ Не всичко се учи от учебници, мойто умеене ми е заложба... изключително в този момент, откогато съм в пенсия това ми е единственото наслаждение, с което се занимавам и ми е прелестно. ”
Артистично подрязаният жив плет и цветните арки припомнят за известни паркове и професионални градини.
Георги Георгиев: „ От входа сегашните касиери и домоуправители оказват помощ – отделят средства за някои цветя да купим. ”
Примерът на Георгиев е инфекциозен и пред блоковете в региона се появяват и други градинки.
Георгиев: „ Който ме е попитал, всичко съм предавал, дори корени давам, единствено който не е изискал, на него не съм дал. ”
Съседи и минувачи постоянно се стопират, с цел да се порадват на красивата градина.
Георги Нукичев, комшия: „ Успокоява ме доста, седнал съм постоянно пред пред входа. Концетриран е върху всеки един филиз и по тази причина му е толкоз хубава градинката... ”Петър Кацаров: „ Градинката е прелестна, всичко е направено с усет. ”Татяна Клюева: „ Винаги съм търсила кой човек го прави, ей по този начин пред нас да го направи, щото нямам думи, това е хубост на цялата улица, няма друга такава. ”
Градинката на улица " Богомил " 90 към този момент се е трансформирала в емблема за блока и даже такситата я употребяват за ориентир в квартала.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР