Атмосферното налягане ще се понижи, ще е по-ниско от средното

...
Атмосферното налягане ще се понижи, ще е по-ниско от средното
Коментари Харесай

Дъжд и градушки в почивния 24 май

Атмосферното налягане ще се намали, ще е по-ниско от междинното за месеца. През нощта в Южна България преваляванията ще са интензивни, съпроводени с гръмотевици. Има условия и за градушки. И на следващия ден ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност, ще има валежи от дъжд, съпроводени с гръмотевици. По-голяма възможност за обилни превалявания има в източната половина на страната. Вятърът от запад-северозапад ще се усили, по-чувствително - в западната половина на Дунавската низина, и там ще е съвсем без превалявания. Максималните температури ще са сред 19 и 24 градуса, предава Българска телеграфна агенция.
Над Черноморието ще се развива забележителна купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и гръмотевици. Ще духа слаб до сдържан запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 20-21 градуса. Температурата на морската вода е 17-18 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места ще има превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще е слаб до сдържан, от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 12 градуса, на 2000 метра - към 6 градуса.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР