Атмосферното налягане днес ще остане по-ниско от средното за месеца,

...
Атмосферното налягане днес ще остане по-ниско от средното за месеца,
Коментари Харесай

ОБЛАЧНО С ВАЛЕЖИ: Порои в Родопите, възможни са поледици и мъгли. Максималните температури ще стигнат до 10°

Атмосферното налягане през днешния ден ще остане по-ниско от междинното за месеца, ще бъде облачно. Валежи от дъжд ще има в източната половина от страната и тук-там в Родопите и крайните югоизточни региони количествата ще са обилни.

Сутринта в Североизточна България не са изключени поледици. В Западна България ще има най-вече ръмежи, преди обяд на доста места с мъгли. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, вечерта ще се ориентира от северозапад. Минималните температури ще са сред 0° и 5°, оптималните най-вече сред 3° и 8°, малко по-високи в крайните южни райони; за София минимална 2°, оптималната - към 7°.

В планините ще е облачно и мъгливо, в източната половина от страната с превалявания от дъжд. В Родопите, Странджа и Сакар ще има обилни количества. В масивите на Западна България преваляванията ще са слаби, над 1600 метра ще са от сняг. Преди обяд вятърът ще е южен, слаб в източните региони - сдържан, до края на деня ще се ориентира от север-северозапад. Максимална температура на 1200 метра към 6°, на 2000 метра - към 0°.
свързани новини8204на 28.12.2021
Над Черноморието ще е облачно и дъждовно. Ще духа до сдържан източен вятър. Максимални температури на въздуха 8-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва тъкмо в 17 ч. и 1 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 5 мин. Луната в София изгрява в 2 ч. и 36 мин. и залязва в 13 ч. и 33 мин. Фаза: два дни след последна четвърт.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР