Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко

...
Атмосферното налягане бавно ще се повишава, но ще остане малко
Коментари Харесай

Прогноза за времето от НИМХ

Атмосферното налягане постепенно ще се покачва, само че ще остане малко по-ниско от междинното за месеца.

Днес ще доминира слънчево време. Сутринта единствено в обособени котловини видимостта ще е понижена от мъгла. След обяд облачността над Западна България ще се усили, само че ще се задържи без превалявания. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 10° и 15°, в София – към 10°, сочи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над планините преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд над масивите от Западна България облачността ще се усили. Преди обяд ще духа сдържан, по високите елементи и краткотрайно мощен северозападен вятър, в следобедните часове ще се ориентира от югозапад и ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 9°, на 2000 метра - към 2°.

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в северните региони – сдържан вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са сред 12° и 15°. Температурата на морската вода е 8°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 57 мин. и залязва в 17 ч. и 6 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 9 мин. Луната в София изгрява в 1 ч. 32 мин. и залязва в 12 ч. и 30 мин. Фаза на луната: един ден след последна четвърт.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР