Атмосферен фронт, настъпващ от запад с ураганни пориви на ветровете,

...
Атмосферен фронт, настъпващ от запад с ураганни пориви на ветровете,
Коментари Харесай

Бурята "Сабине" ще обърка транспорта и полетите в Централна Европа

Атмосферен фронт, предстоящ от запад с ураганни пориви на ветровете, ще обърка превоза и полетите в Германия и Централна Европа в идващите 2-3 дни. " Луфтханза " предизвести през днешния ден, че чака да бъдат анулирани или забавени нейни полети, изключително от събота следобяд до вторник.

Германският жп оператор " Дойче бан " също предизвести за предстоящи съществени проблеми с графика след 20 часа през днешния ден, изключително в северната и западната елементи от страната. Компанията предложи на всички, които са възнамерявали да пътуват сред неделя и вторник, да не потеглят.

Явлението към този момент е наречено от метеоролозите Бурята " Сабине " и съгласно тях тя ще връхлети Германия в края на седмицата. Прогнозите за неделя са за проливни дъждове, гръмотевични стихии и ураганни ветрове. На някои места е допустимо да има и градушки и дребни по повърхност наводнения.

От немската метеослужба (DWD) изясняват, че от неделя стартират мощна смяна на времето, като още сутринта в северозападните елементи и изключително по крайбрежията на Северно море, то ще е бурно.

Но в неделя вечерта " Сабине " към този момент ще е минала през Германия и ще доближи Централна Европа. Поривите напразно се чака да са със скорост над 100 км/ч, а на някои места - до 120 км/ч.

Бурното време ще се резервира и в понеделник и ранните часове на вторник. По-рано тази седмица проливни дъждове със мощни ветрове провокираха комплициране на превоза в Южна и Западна Германия.

 Германската метеослужба популяризира карта с местата, където чака най-силните ветрове (в червено).
Германската метеослужба популяризира карта с местата, където чака най-силните ветрове (в червено).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР