Атлетико Мадрид заслужи първата позиция в група Е“ на Шампионската

...
Атлетико Мадрид заслужи първата позиция в група Е“ на Шампионската
Коментари Харесай

Атлетико Мадрид спечели дуела за първото място в група Е“ на ШЛ, Селтик записа успех за престиж срещу Фейенорд

Атлетико Мадрид заслужи първата позиция в група „ Е “ на Шампионската лига след домашен триумф с 2:0 против Лацио в финален дуел и за двата отбора от груповата фаза.

Успехът за футболистите на Диего Симеоне означаваше и подравнен клубен връх за„ дюшекчиите “ от 20 следващи победи като хазаин в мачове от всички шампионати. Тази страхотна серия за Антоан Гризман и компания започва още предишния февруари с победа над Атлетик Билбао в испанското състезание.

Тази вечер на „ Естадио Уанда Метрополитано “ пък звук за позитивния процес даде таман Гризман с попадение още в 6-ата минута, а прецизен за 2:0 беше Самуел Диаш Лино при започване на второто полувреме, като в това време и гол на Мигел Ермосо бе анулиран малко преди края на първата част.

Победата подсигурява първата позиция за Атлети в крайното нареждане с 14 точки, до момента в който „ бианкочелестите “ остават втори с 11.



В другия дуел от групата Селтик победи Фейенорд вкъщи с 2:1 за първа победа в тазгодишното издание на Шампионската лига.

Луис Палма изведе „ детелините “ напред през първото полувреме с гол от дузпа, само че в 82-ата минута Янкуба Минте вкара изравнително попадение за гостите от Нидерландия.

Така се стигна до добавеното време на мача, когато Мат О`Райли центрира за Густаф Лагербиелке и шведският защитник осъществя с глава от близко, с цел да донесе триумфа на своя отбор.

Въпреки него обаче футболистите на Брендън Роджърс останаха на дъното в тази група със единствено 4 точки, до момента в който с актив от 6 пункта Фейенорд приключва на 3-ото място и през пролетта ще играе в Лига Европа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР