Атлетико Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Алмерия от

...
Атлетико Мадрид спечели с 2:1 домакинството си на Алмерия от
Коментари Харесай

Атлетико се върна към победите и надделя над Алмерия

Атлетико Мадрид завоюва с 2:1 семейството си на Алмерия от 16-ия кръг на Ла Лига. Само преди дни „ дюшекчиите “ паднаха с 0:1 от Барселона, само че бойкият отбор на Диего Симеоне незабавно се върна на правия път.

Точни за триумфа бяха Алваро Мората и Анхел Кореа. За Алмерия единственото попадение осъществя Лео Баптища. Силите на гостите обаче не стигнаха за освен това в мача.

Атлетико се изравни по точки с Барса. Двата тима са с по 35, на 4 зад Жирона и на 5 зад Реал Мадрид. Алмерия остава на дъното с едвам 4 точки.

Още в 6-ата минута Атлетико съумя да означи. Антоан Гризман приключи стойностна офанзива, само че след интервенция на ВАР попадението му беше анулирано поради засада.

Десет минути по-късно нищо не можеше да избави Алмерия. Домакините излязоха напред в резултата. Алваро Мората се измъкна от противниковата отбрана, с цел да се озове самичък против вратаря. Испанският национал не пропусна да се разпише – 1:0.

В средата на първата част мадридчани нанесоха втори удар по противника. Маркос Йоренте асистира на Анхел Кореа, който се възползва.

До почивката двата отбора имаха по един добър късмет за гол, само че до смяна на резултата по този начин и не стигна.

След почивката Ян Облак продължи да има доста работа. Словенецът съумя избави каквото можа, само че в 62-рата минута беше беззащитен. Лео Баптищао го матира със страховит шут.

В 79-ата минута бразилецът получи златен късмет да възвърне равенството. Ян Онлак този път обаче съумя да го обезврежда.

До края Атлетико запази нежния си задатък, с цел да се поздрави със спечелването на три точки.

В идващия кръг от Ла Лига Атлетико Мадрид гостува на Атлетик Билбао, до момента в който Алмерия посреща Майорка.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР