Атлетико (Мадрид) и Олимпик (Марсилия) ще определят първият носител на

...
Атлетико (Мадрид) и Олимпик (Марсилия) ще определят първият носител на
Коментари Харесай

"Атлетико" и "Марсилия" излизат във финала в Лига Европа

Атлетико " (Мадрид) и " Олимпик " (Марсилия) ще дефинират първият притежател на един от двата европейски трофея довечера, откакто се изправят един против различен във финала в Лига Европа. Сблъсъкът на " Групама стейдиъм " в Лион е описван като младостта против опита. " Дюшекчиите ", които имат два финала в Шампионската лига през последните четири сезона, излизат против една от приятните изненади през годината.

Носителят на трофея от 2012 година " Атлетико " е считан за любимец, поради постоянното си показване под управлението на Диего Симеоне. Дотук през сезона " дюшекчиите " позволиха единствено две загуби в Европа, а головете, които получиха в мрежата си в 14 мача са едвам шест.

" Предупредих играчите, че не трябва да подценяват противника. " Марсилия " може да има доста млади играчи, само че е доста мощен тим и ние не си вършим илюзии, че ще е елементарно. Познавам добре треньора Руди Гарсия и той е един доста добър експерт. Опитът ти оказва помощ малко, само че няма самичък да завоюва трофея ", сподели Симеоне във връзка на сравненията сред двата тима.

Той може да разчита на Филипе Луиш, който се възвърне по-бързо от предстоящото и попадна в групата за финала. " Дюшекчиите " нямат никакви проблеми с контузени играчи и се чака да заложат на най-хубавото.

 Надеждите на
© Reuters

Надеждите на " Атлетико " са свързани с огромната звезда на отбора Антоан Гризман.

За марсилци главната въпросителна беше обвързвана със звездата Димитри Пайет. Плеймейкърът пропусна последния дуел за сезона в Лига 1 против " Гингам " поради недоволства от мускулна контузия. Сега обаче Пайет е подготвен и ще стартира. Под въпрос е десният бек Буна Сар.

" Ще бъде един трогателен край, тъй като практикуваме друг футбол. " Атлетико " са тим, който има богат опит и е доста сложен за побеждаване, статистиката им приказва изрично за това. Ние сме подготвени да накажем всяка една неточност, която те позволен ", сподели Гарсия преди мача.

Докато " Атлетико " ще играе на пети край за последните осем години в един от континенталните шампионати, то " Марсилия " не е попадал измежду последните два повече от десетилетие. За последно французите бяха на край през сезон 2003-04, когато отстъпиха точно на испански тим във финала в Купата на УЕФА след 0:2 с " Валенсия ".


© Reuters

" Марсилия " има мощен коз - колективът, както и фактът, че мачът е във Франция.

Марсилци имат и още една загуба в предшественика на Лига Европа – през 1999 година отборът загуби с 0:3 от " Парма ". Единственият европейски трофей, който досега " Марсилия " завоюва е Шампионската лига през 1993 година

По-паметливите припомниха, че " Атлетико " е губил край в Лион, въпреки и на остарелия стадион " Жерлан ". Това се случи през 1986 година, когато в мач за Купата на носителите на купи " дюшекчиите " изгубиха с 0:3 от " Динамо " (Киев).

Двубоят е през днешния ден от 21.45 часа и ще бъде излъчен директно по БНТ1 и Българска национална телевизия HD.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР