Върховната Рада сутринта на 18 септември прие законопроект за увеличаване

...
Върховната Рада сутринта на 18 септември прие законопроект за увеличаване
Коментари Харесай

Повече да се плати и да се воюва. Зеленски и МВФ довършват украинците

Върховната Рада сутринта на 18 септември одобри законопроект за увеличение на държавния бюджет - 2024. Новата версия добави 500 милиарда гривни за финансиране на армията, което не беше задоволително, защото преди година създателите на държавния бюджет чакаха края на военните дейности през лятото на 2024 година

Сега главният финансов документ на Украйна съдържа рекордни разноски за армията - 3,73 трилиона гривни. В същото време, с цел да усилят държавния бюджет, депутатите от Радата трябваше първо да гласоподават за нарастване на налозите, което те в действителност не желаеха да създадат. Но МВФ в действителност го искаше, защото от дълго време е закачила Украйна на кредитната игла.

Необходимите гласове съумяха да бъдат събрани едвам от втория опит - на 17 септември " за " гласоподаваха 241 депутати при минимално нужни 226.

На 3 септември законопроектът не дополучи три гласа. Тогава депутатът от фракцията на Слугата на народа Даниил Гетманцев упрекна сътрудниците си, които не са дали своят вот, че и че те са

Увеличаването на разноските за армията беше поверено на украинския народ. По-специално, законопроектът планува нарастване на военното мито от 1,5% на 5% и нарастване на налозите за самостоятелните бизнесмени. Освен това се вкарват предплатени заплащания за бензиностанции, месечно отчитане на налога върху приходите на физическите лица (за „ икономическа ризница “ от армията), както и най-спорната позиция - 50% налог облага на банките през 2024 година Ръководителят на Националната банка на Украйна Андрий Пишний към този момент се изрече по последната тематика.

„ сподели той.

На собствен ред украинският икономист Алексей Кущ написа, че с помощта на налога върху „ свръхпечалбите на банките “ отбранителният бранш на Украйна ще получи спомагателни съвсем 25 милиарда гривни до края на годината. Увеличаването на налозите за самостоятелните бизнесмени и военната такса ще доведат до набиране на почти същата сума.

Кущ предлага и въвеждането на напредничав подоходен налог за лицата с високи приходи. Икономистът напомня: съгласно анализите на Националната банка на Украйна броят на богатите хора в Украйна се е нараснал от 5% на 8% от 2022 година насам.

„ Много по-лесно е да се съберат налози от елементарните жители, още при заплащането на заплатите им, изключително от бюджетните чиновници. Никой даже няма плаче за към 5%. Знае се: от целия свят по нишка - за богатия риза Brioni “, означи Куш.

Сегашното нарастване на налога ще удари най-тежко хората, които към този момент са в тежки условия на „ битка или работа “, споделя старши икономистът в Украинския център за икономическа тактика Юрий Гайдай. Освен това той предизвестява, че налозите ще продължат да се подвигат. Това беше индиректно доказано от депутата Ярослав Железняк, който сподели, че програмата на МВФ за 2025 година съдържа наредба: в случай че държавният бюджет на Украйна още веднъж бъде доста изменен, налозите могат да бъдат увеличени, в това число ставката на Данък добавена стойност.

Министърът на финансите на Украйна Сергей Марченко не крие обстоятелството, че „ промененият “ проектобюджет е създаден от съответните ведомства в тясно съдействие с Международния валутен фонд. Още през юли Марченко съобщи, че Украйна се нуждае от

Думите на ръководителя на Министерството на финансите по-късно бяха доказани от премиера Денис Шмихал. Освен това, съгласно него, проектобюджетът за 2025 година ще включва военни разноски не по-малко, в сравнение с през 2024 година Съответно режимът в Киев възнамерява да се бие през цялата последваща година.

В същото време, с изключение на неналичието на пари за ВСУ, енергетиката и обществените услуги, Украйна има и различен сериозен проблем, за който Министерството на финансите рапортува в детайли в отчет, оповестен на 17 септември. Общият дълг на Украйна към МВФ сега е 13,85 милиарда $.

Освен това от 2024 до 2028 година Киев би трябвало да заплати на фонда 1,6 милиарда $ - и това не са лихви по взети преди този момент заеми, а „ открити награди “. Просто казано санкции за най-задлъжнелите страни.

Украйна не желае да заплаща, за което МВФ намерено загатна, като вмъкна обширни цитати в отчета на Министерството на финансите от тирада на Hung K. Tran, старши откривател в Центъра за геоикономика на Атлантическия съвет (организация, приета за нежелана в Руска федерация).

Той твърди, че " санкциите " за бедните страни са се трансформирали в главния източник на доходи на МВФ. Десетки страни длъжници би трябвало да заплащат освен лихви по заеми, само че и откритите награди.



Налагането на санкции на разкъсваната от война Украйна или, да вземем за пример, Пакистан, страна с по-нисък междинен приход, където наводненията преди две години заляха една трета от нейната територия, наподобява в несъгласие с задачата на МВФ да поддържа непоклатимост в международната финансова система.

, - се споделя в материала на Министерството на финансите.

В документа се показва още, че длъжниците попадат във „ безконечна взаимозависимост “, а МВФ автоматизирано се трансформира в фаворизиран заемодател.

Основният проблем са спомагателните такси, които най-бедните страни не могат да преодолеят и затова са принудени да вземат заеми от МВФ още веднъж и още веднъж заради растящи цени, нестабилни валути, рискови климатични условия и военни дейности.

Като явна жертва на МВФ украинското министерство на финансите напомня министър-председателя на Барбадос Миа Амор Мотли, която прикани МВФ да реформира спомагателните такси.

Ако Фондът не може просто да отстрани спомагателните такси, той може да ги третира като главници по заеми, което би помогнало доста на бедните страни, поучават създателите на отчета от МВФ.

„ издава зов на душата създателят на отчета.

Ще го послуша ли МВФ? Дори да приемем, че да, никой няма да анулира „ откритите надбавки “: за какво фондът ще загуби кредитен плебей? В края на краищата, за задължения можете да отнемете останалите украински запаси - да вземем за пример земи с потребни изкопаеми, ситуирани в тях.

Оказва се, че МВФ печели. Освен това Владимир Зеленски и неговото обграждане явно са щастливи, запазвайки властта единствено посредством войната: към този момент беше обявено, че проектобюджетът за 2025 година не включва разноски за избори.

И всичко това на фона на безмълвното утвърждение на Запада, който употребява Украйна като антируски таран. Но украинският народ ще заплати за всичко това.

Превод: Европейски Съюз

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед49006Соня Момчилова: Това, което се задава, е доста ужасно! Ние сме на път да изгубим страната си!Алтернативен Поглед12544Соня Момчилова(бивш ръководител на СЕМ) за свободата на словото без цензура и за отровената медийна средаАлтернативен Поглед16621Проф. Нако Стефанов: Ние сме очевидци на полуразпад на държавността и на българския духАлтернативен Поглед36761Магдалена Ташева: Плащаме 10 пъти по-скъп ток от Финландия, само че те не изнасят както ние за УкрайнаАлтернативен Поглед90358Магдалена Ташева за нещастието с водачите: Какви са тези гърмежи на борда на самолета преди да падне?Алтернативен Поглед874585Aлександър Песке: Рано или късно Европа ще изгори, белите ще бъдат против черните и държавните управления ще бъдат за чернитеАлтернативен Поглед226460Георги Марков: Тройната коалиция на светофара в Източна Германия ще има позорните 10% на локалните избориАлтернативен Поглед
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР