Атлетик записа четвърта победа от началото на сезона в западния

...
Атлетик записа четвърта победа от началото на сезона в западния
Коментари Харесай

Атлетик удари Фаб Файв след невероятна драма

Атлетик записа четвърта победа от началото на сезона в западния район на ББЛ А група, налагайки се със 70:69 над Фаб Файв в столичната зала „ Сейнт Джордж “.

След триумфа Атлетик се отлепи от дъното във краткотрайното класиране, като към този момент е с баланс 4-15. Фаб Файв остава пети с 10-8, само че и с мач повече от шестия Енигма Фойерверк.

Баскетболистите на Константин Касъров взеха самодейността при започване на мача и за няколко минути игра дръпнаха с 8 точки разлика, само че след първата част противникът им я понижи единствено на 1 – 16:17. Фаб Файв поведе за първи път при започване на втория интервал. Последваха няколко замени на водачеството, а на почивката резултатът още веднъж беше еднакъв (39:39).

След паузата играчите в черно поддържаха преднина от няколко точки, а последната четвърт стартира при 61:56 в тяхна изгода. Точна пукотевица от далечно разстояние на Атлетик даде старт на решителната част, само че след нея близо четири минути никой не успяваше да се разпише. Малко по-късно „ алените “ стигнаха до цялостен поврат (65:63), а минута по-късно треньорът на противника им беше дисквалифициран.

Играта продължи панер за панер, а 6 секунди преди сирената при точка задатък за Атлетик, Фаб Файв получи правото да извърши два наказателни удара. Игралият доста мощно в мача Мартин Горунов обаче този път се пропука и изпусна и двата, а Радослав Йорданов вкара два фаула за 70:67 при оставащи близо 2 секунди. Фаб Файв опита да прати мача в продължение, само че в последна сметка съумя да стопи разликата единствено на точка.

Прекаралият 40 минути на паркета Радослав Йорданов бе най-резултатен за триумфа с 33 точки, като овладя и 7 битки. Рикардо Масафра се регистрира с 12 точки и 9 битки.

За Фаб Файв по 22 точки означиха Мартин Горунов, който и с 10 битки в сметката си завърши с дабъл-дабъл и Камен Атанасов (7 борби), а Павел Теофилов се регистрира с 15 точки и 9 битки.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР