Атлетик Билбао продължи възхода си, надделявайки с 2:1 срещу Еспаньол

...
Атлетик Билбао продължи възхода си, надделявайки с 2:1 срещу Еспаньол
Коментари Харесай

Билбао затвърди успеха срещу Реал с нова победа

Атлетик Билбао продължи възхода си, надделявайки с 2:1 против Еспаньол на "Сан Мамес " и още веднъж зарадва почитателите си, откакто преди няколко дни отстрани Реал Мадрид в шампионата за Купата на краля. Гостите поведоха с ранен гол на Тони Вилена, само че доста бързо Ойхан Сансет изравни, а в 16-ата минута Атлетик към този момент водеше с попадение на Иниго Мартинес.

Баските "лъвове " се намират на осмо място в класирането с 34 точки, а Еспаньол е 13-и с 27. В отсъствието на звездата си Раул Де Томас "папагалчетата " направиха прекомерно малко в офанзива и остават без победа в Ла Лига от началото на календарната година.

Привлеченият от Краснодар Тони Вилена за първи път стартира като титуляр за Еспаньол и вкара хубав гол в 3-ата минута. Основна заслуга за попадението имаше Хавиер Пуадо, който напредна по десния фланг и насочи доста тъкмо центриране към Вилена. Нидерландецът не се поколеба незабавно да стреля и заби топката под гредата.

Отговорът на домакините пристигна в ответната офанзива. Раул Гарсия изведе Сансет зад отбраната и той с компактен удар в далечния ъгъл, с цел да изравни. Първоначално голът беше анулиран поради засада, само че след намесата на ВАР попадението бе прието.

В 16-ата минута Атлетик стигна и до втори гол. Дани Вивиан, който не пресече центрирането на Пуадо при започване на дуела, се реваншира с съвършен пас за Иниго Мартинес и той опъна мрежата с глава.

Веднъж взели задатък, домакините заиграха по-предпазливо, а Еспаньол нямаше съвсем никакви хрумвания в нападателен проект. През второто полувреме отборът от Барселона въпреки всичко можеше да се добере до точката, само че Унай Симон отрази удара на Сержи Дардер.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР