Атлетик Билбао постигна трудна победа с 3:2 над гостуващия Райо

...
Атлетик Билбао постигна трудна победа с 3:2 над гостуващия Райо
Коментари Харесай

Братята Уилямс зарадваха Сан Мамес

Атлетик Билбао реализира сложна победа с 3:2 над гостуващия Райо Валекано и изскочи на 3-то място в класирането на Ла Лига преди изиграването на всички мачове от 6-ия кръг. Братята Иняки и Нико Уилямс означиха по един гол за триумфа на баските. Разписа се и Ойхан Сансет. Райо също се показа мощно и нямаше да е несправедливо да измъкне най-малко тъждество на един от най-негостоприемните терени в Испания. 

Десният бек на домакините Оскар де Маркос записа своя мач номер 350 в Ла Лига. Наставникът на гостите Андони Ираола, който прекара съвсем цялата си кариера на футболист в Атлетик, остави на пейката Радамел Фалкао. Именно колумбиецът донесе триумфа на " пчеличките " при визитата на " Сан Мамес " през предишния сезон. Тази вечер той влезе в 79-ата минута и секунди по-късно показва класата си с хубав гол. 

Преди днешния дуел баските имаха единствено един гол вкъщи от старта на акцията. Райо стартира с повече самочувствие и можеше да поведе в 4-ата минута, само че Унай Симон мазета в корнер удара на Иси. Секунди по-късно Иниго Мартинес разреши на Серхио Камейо да му отнеме топката. Последва пас към Оскар Трехо и попадение за гостите. 

Атлетик отговори доста бързо. В 10-ата минута гол на Нико Уилямс беше анулиран поради засада, само че в 14-ата неговит батко Иняки изскочи зад отбраната след подаване на Дани Гарсия и простреля Столе Димитриевски - 1:1. При този резултат фалцов удар на Иси срещна напречната греда. Домакините действаха на висока скорост и защитата на Райо постоянно се оказваше сюрпризирана. В 28-ата минута Алекс Беренгер проби и с ниско центриране откри Ойхан Сансет, който вкара втори гол за " лъвовете ".

Не мина доста време и Нико Уилямс също се разписа. Получилият първа повиквателна за националния тим на Испания флангови нападател опъна мрежата за 3:1 след асистенция на Йерай Алварес. До края на полувремето домакините проведоха още няколко рискови офанзиви, които като по знамение не приключиха с попадения. 

Атлетик продължи да притиска противника и на старта на втората част. В 59-ата минута Беренгер изведе на чиста позиция Икер Муниаин, само че неговият изстрел беше отразен от Димитриевски. Малко по-късно Камейо прати топката във вратата на баските, само че и този гол не беше зачетен поради тънка засада. 

В 65-ата минута публиката на " Сан Мамес " приветства появяването в игра на Андер Ерера. Опитният халф направи още един дебют за родния си клуб след неявяване от 8 години. Фалкао също влезе в игра и единствено минута по-късно съумя да върне интригата. Колумбийският стрелец засече по впечатляващ метод центриране на Фран Гарсия и даде очаквания на Райо да си тръгне най-малко с точка.

Последните минути бяха доста нервни и дейностите се водеха напълно пред вратата на Атлетик, само че до чисти положения не се стигна и баските се настаниха в топ 3 на класирането. Райо Валекано заема 11-а позиция. В идващия кръг " пчеличките " ще одобряват новобранеца Елче, а Атлетик Билбао ще е хазаин на Алмерия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР