Атлет №1 на България за 2017 г. Тихомир Иванов ще

...
Атлет №1 на България за 2017 г. Тихомир Иванов ще
Коментари Харесай

Тихомир Иванов открива сезона на Диамантената лига в Доха

Атлет №1 на България за 2017 година Тихомир Иванов ще открие летния сезон на Диамантената лига в Доха (Катар), която ще се организира на 4 май. Най-добрият роден играч в скока на височина при мъжете сега е измежду участниците за влиятелната конкуренция. Личният връх на възпитаника на Георги Гетов навън е 2.31 метра от Световното състезание в Лондон през предходната година, където не съумя да запише резултат във финала поради травма, която постави завършек на сезона за него.

Иванов се завърна в бранша тази зима след съществено възобновяване. На националния шампионат в столичната зала “Асикс Арена” плевенчанинът изравни персоналния си връх в зала от 2.28 м. Родният играч получи покана за присъединяване на Световното състезание в Бирмингам, където се подреди девети с 2.20 м.


В Доха Иванов ще премери сили с някои от топимената в международната атлетика. Най-сериозният участник е планетарният отличник навън от Лондон 2017 и сребърен медалист от Световното в зала в Бирмингам Мутаз Есса Баршим (Катар), който има персонален връх навън от 2.43 м. С второ по мощ персонално достижение от участниците е украинецът Андрий Проценко, който има 2.40 м. Той е бронзов медалист от Световното състезание в зала в Сопот през 2014 година и сребърен от еврошампионата в Цюрих навън през 2014 година

Бронзовият медалист от планетарния конгрес навън през предходната година Мадж Един Газал (Сирия) също ще е измежду участниците в Доха. Той има персонален връх от 2.36 м. Матеуш Пржибалко (Германия - персонален връх 2.35 м), Ю Ван (Китай - 2.33 м) и Джамал Уилсън (Бахама) са другите по-сериозни участници в Доха.

Миналата година Тихомир Иванов направи дебют в шампионатите от Диамантената лига. В Париж той се подреди четвърти с 2.28 м. Иванов към този момент има и място в тройката в конкуренция от влиятелната верига, откакто приключи втори в Рабат през 2017-а с 2.27 м.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР