Атлантическият съвет за България предложи мерки, с които да се

...
Атлантическият съвет за България предложи мерки, с които да се
Коментари Харесай

Атлантици: Как да изпратим оръжие на Украйна въпреки руската агентура

Атлантическият съвет за България предложи ограничения, с които да се противодейства на съветската агентура в България:

Днес на взаимно съвещание на комисиите по външна политика и по защита на Народното събрание ще се гледат предложенията на Демократична България и ГЕРБ за оказване на помощ на Украйна с изпращане на въоръжение и техника.

Как ще противодейства съветската агентура? 

По два метода. Първо, посредством намерено опълчване, потребление на съветската опорни точка за заплахата " замесване във война " и даже отявлената неистина, че сме нямали нищо уместно какво да дадем (било развалено или пък щяло да ни би трябвало, с цел да се пазиме в този момент, в случай че ни атакуван.) Второ - посредством по-коварен хибриден метод. Тъй като очевидно в Народното събрание има болшинство, хората на пРезидента ще пробват да удължат процедурата, с вярата да има нови избори и по този начин въпросът да остане провесен. Процедура се удължава с процедурни хватки. 

И с оферти, като да вземем за пример да се направи " оценка на риска ", за което ще би трябвало време. И месец ще им свърши работа. 
Освен това могат интелигентно да изискат решението да бъде отсрочено, с цел да се проучат деликатно опциите по какъв начин против даденото от нас оръжие да бъдем обезщетени от нашите съдружници, по образеца на Гърция, Чехия, Словения, Словакия. Последното звучи свястно, само че тук за Кремъл работи най-много факторът време. Ако подобен метод се одобри, ще се стигне до отсрочване и отсам е вярата на пРезидента за нови избори и слагане на тематиката във фризера най-малко до пролетта на 2023 година

Как може да се противодейдтва?

Народните представители би трябвало да останат фокусирани и решителни, като не дадат да се отсрочва вземането на решение. 
Затова предлагаме:
1. Народното събрание още на следващия ден да вземе кардинално решение, че България ще дава военна помощ на Украйна - с въоръжение и техника. 
Това е развой, а не еднократен акт. Такава помощ ще се дава и в този момент, и за в бъдеще. 
Такова решение би трябвало да служи занапред нататък за всички държавни управления.
2. Още в този момент България да даде нещо на Украйна. Дори да са единствено боеприпаси и леки оръжия, дано още този месец тръгне първата пратка за Украйна. Това е развой, а не еднократен акт. Народното събрание може да гласоподава това на следващия ден.
3. С решение на Народното събрание, неотложно държавното управление да стартира работа, със период за резултати до 4 седмици, да изследва и води диалози със съюзни страни от НАТО за приемане на заместващи качества. И това може на следващия ден да се гласоподава.
Тук към този момент става дума за тежко въоръжение, за самолетите и за системите за противовъздушна защита.  Работата по тази точка ще отнеме известно време (затова се дава срок), само че тя не би трябвало да стопира решенията по т. 1 и т. 2. Ето тук съветските мурзилки ще желаят процедурно да обвържат всичко в едно, в един пакет, с цел да бъде невероятно взимане на решение от Народното събрание още на следващия ден и оттова с вярата за отсрочване и вероятно нови избори.
Затова призоваваме евроатлантическото болшинство: Не давайте да ви заблудят да сложите всичко в един пакет!  Още на следващия ден гласувайте да изпратим нещо, въпреки и не доста огромно. Дори това да единствено боеприпаси, и това е добра първа стъпка. След това ще има и повече и с този развой ще получим и заместващи качества от нашите съдружници. 
България ще дава оръжие на Украйна в близко бъдеще неведнъж. 
На това би трябвало да се гледа като развой. А в този момент е време за правенето на първите крачки с съответно измерение на българската помощ за въоръжените сили на Украйна.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР