Атлантическия съвет на САЩ публикува в сайта си американската която

...
Атлантическия съвет на САЩ публикува в сайта си американската която
Коментари Харесай

Глобалната стратегия на САЩ 2022 предвижда разгръщането на брегови противокорабни ракетни системи в България

Атлантическия съвет на Съединени американски щати разгласява в уеб страницата си американската която би трябвало да контролира връзките с Русия за идващите 20 година. Целта на тактиката е разстройване на експанзията на Кремъл и създаване на бъдеще градивни връзки.

В Препоръка 2.4 непосредствено се споделя: Да бъдат подхванати стъпки, подсилващи уязвимостта на Черноморския флот на Русия, чиято база е в окупирания Севастопол. Разгръщането на брегови противокорабни ракетни системи в Румъния и България, а може би и в Украйна, ще ускори уязвимостта на съветския Черноморски флот и ще попречва нападателната военноморска тактика на Москва. Съединените щати може също да обмислят потреблението на безпилотни въздушни системи (UAS), с цел да реализиран същия резултат, се споделя още в отчета.

Освен това Стратегията планува разширено разследващо съдействие с страните от НАТО от Черно море, като предлага да бъде повишен броят на самолетите на Алианса над Черно море, носещи противокорабнити ракети " Харпун ", а България би трябвало да се снабди с нужните за тази цел самолети.

Автори на Стратегията са Джон Е. Хербст, Андерс Ослунд, Дейвид Дж. Крамър, Александър Вершбоу и Брайън Уитмор.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР