Атлантическия съвет на България разпространи днес до медиите своя позиция

...
Атлантическия съвет на България разпространи днес до медиите своя позиция
Коментари Харесай

Атлантици: Вярва ли Кирил Петков, че е добре дошъл в Украйна и ще бъде посрещнат като лидер на приятелска държава?


Атлантическия съвет на България популяризира през днешния ден до медиите своя позиция за идното посещаване на премиера Кирил Петков и представители от други парламентарни празненство до Украйна. В него те нападат държавното управление, че е разочаровало украинците с неуверената си позиция за даване на оръжие, и показват подозрение, че българската делегация е добра пристигнала в Киев.

Ето цялостния текст на позицията:

Г-Н ПРЕМИЕР, ПРЕСТАНЕТЕ ДА УНИЖАВАТЕ БЪЛГАРИЯ!
Крайно време е Кирил Петков да разбере, че ние, българските жители, имаме достолепие. Както и украинските жители имат достолепие, а техните водачи са образец в това отношение за политическите водачи от Свободния свят.
Наистина ли нашият министър председател не осъзнава, че

извънредно разочарова украинския народ,

в това число стотиците хиляди етнически българи, които бранят през днешния ден родината си от съветските варвари?!
След огорчението, което изпита украинската делегация, пристигнала в България, с цел да изиска военна помощ, а получи разтакаване и пояснения с нелепи извинения,
Кирил Петков няма работа в Киев.
Не имаме вяра да е добре пристигнал там и едва ли ще бъде посрещнат като водач на другарска страна, която оказва помощ на изпадналия в неволя комшия с всичко, което има.

Украинците са гостоприемни хора, само че през днешния ден са напълно ангажирани с защитата на страната си. Нямат време за протоколни срещи, за тържествени обеди и вечери или да разхождат гостите си до всеобщите гробове в Буча или из разрушените и ограбените домове на украинците, за

да си вършат гостите селфита и ПР на гърба на непрежалимите украински жертви

Много е евентуално да няма с кого от държавните водачи на Украйна да се срещне българската делегация. Може би единствено с някой вицепремиер, отговарящ за разпределението на подарените 2 000 каски и бронежилетки. Защото, съгласно волята на донора - България, те би трябвало да се раздадат на цивилните жители, с приоритет на етническите българи в Украйна. Тази цинична повеля на Румен Радев, пРезидент на Кремъл в България, е добре запомнена и украинското държавно управление ще се съобрази с нея. И отново ще благодари. Защото са възпитани и горди хора. Но огорчението в тях ще остане.

Г-н Петков, нямате работа в Украйна!

Не и преди да сте свършили работата си в България.
Тръгнете за Киев единствено откакто държавното управление е взело решение да изпрати за Украйна оръжие, в това число тежко въоръжение, по листата, който ви е възложен преди повече от месец и половина.
Когато тръгнете за Киев вземете със себе си посланика на България, с цел да отворите още веднъж посолството на страната ни в Киев и консулството в Одеса.
Това ще е мощен символен знак към Украйна, който ще бъде високо оценен.
Това ще значи, че България има вяра в успеха на Украйна и че ще и помогне да прогони съветските нашественици от земята си.

Г-н Петков, в случай че не извършите тези неща до сряда, не тръгвайте за Киев.
Не унижавайте най-малко нас, българските жители.
По-добре отидете в Москва. И без това към този момент върнахте българския дипломат там. И не изгонихте Митрофанова от България. Не дадохте оръжие на Украйна, гласувате в Европейски Съюз срещу енергийни наказания за Русия, пропускате съветски самолети над България, арестувате хора, които стачкуват с надписи срещу агресора Русия върху ПСА, прочут като МОЧА.
Вървете в Кремъл, господин Петков. Вземете Орбан и Вучич със себе си и бъдете сигурни, че нарушителят Путин ще ви посрещне с: " Молодцы ".
Време е за избор господин министър председател:
В Киев с оръжие, дипломат и високо вдигната глава или в Москва без оръжие, без войска и без достолепие.
Няма време, господин Петков!
Изборът в този момент е ваш. После изборът ще бъде наш.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР